Abd Ordusundan Ebola Yardımı

ABD Başkanı Barack Obama, Batı Afrika’yı etkisi altına alan ölümcül Ebola salgınıyla mücadele için ABD ordusunun yardımlara başlayacağını açıkladı. NBC televizyonuna konuşan Obama, kısa vadede olmasa da salgının Amerikalıları da...

ABD Başkanı Barack Obama, Batı Afrika’yı etkisi altına alan ölümcül Ebola salgınıyla mücadele için ABD ordusunun yardımlara başlayacağını açıkladı.

NBC televizyonuna konuşan Obama, kısa vadede olmasa da salgının Amerikalıları da tehdit edebilecek küresel bir kriz haline gelmeden durdurulması gerektiğini ifade etti.

Obama, “Karantina birimleri ve ekipmanları kurmak ve tüm dünyadan akın akın gelen halk sağlığı çalışanlarının güvenliğini sağlamak için, ABD ordusunun mal varlıklarını kullanmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Ebola’nın pençesindeki 5 Afrika ülkesinde 2 bin 100 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Obama, salgının ciddi bir ulusal güvenlik kaygısı taşıdığını söyledi.

Dün katıldığı NBC'deki “Meet the Press” programında konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Obama, gerekli müdahelenin şimdi yapılmaması halinde salgının, “sadece Afrika’da değil dünyanın diğer bölgelerine de” yayılacağı uyarısında bulundu. Aksi takdirde, virüs “daha bulaşıcı hale gelebilir” diyen Obama, bu durumun ise ABD için ciddi bir tehlike olabileceğine dikkat çekti.

ABD Başkanı Obama eğer Washington ve diğer güçler acilen gerekli ihtiyaçları temin etmezse bunun olası sonuçlarının olacağını da sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler (BM) geçen hafta ölümcül virüsle mücadelede 600 milyon dolarlık yardıma ihtiyaç olduğunu duyurmuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri