Abd Dışişleri Bakanlığı İftar Verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi. Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ev sahipliği yaptığı davete, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, milletvekilleri, Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri, büyükelçiler ve sivil t.

ABD Dışişleri Bakanlığı Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi. Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ev sahipliği yaptığı davete, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, milletvekilleri, Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri, büyükelçiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Salondaki misafirleri 'Selamın Aleyküm' diyerek selamlayan John Kerry, ABD başta olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanların Ramazan ayını kutladı. Dayanışma ve bir araya gelme çağrısında bulundu.

Ramazan ayının barışçıl hareket etmenin, ibadetin, şefkatin ve yardımlaşmanın zamanı olduğunu hatırlatan Kerry, "Bu akşam burada bulunanlara, topraklarımızdaki milyonlarca Amerikalı Müslümanlara ve dünya üzerindeki daha nicesine 'Ramazanınız mübarek olsun' diyorum." dedi.

Ortadoğu ziyaretinden yeni döndüğünü belirten Kerry, bölgedeki karışık durumun bir an önce düzelmesi için yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi. Kerry, "İsrail ve Filistinliler arasında, Sünni ve Şiiler arasında, birçok farklı azınlıklar ve birçok farklı insanlar arasında kalıcı barış ve güvenliğin sağlanmasına hiçbir zaman bugünden daha fazla ihtiyaç duyulmamıştı." şeklinde konuştu.

Ortadoğu’da yaşanan karışıklığın dini sebeplerden değil hükümetlerin, ihtiyaçlarına karşılık vermedeki yetersizliklerinden bıkmış bireylerin saygı ve fırsat talepleri nedeniyle yaşandığını dile getiren Kerry, özellikle genç nüfusun fakirlikten ve hayatını düzeltmekten kaçışlarının olmadığını görmesinin problemleri üstesinden gelinemez hale getirebileceğini söyledi. Kerry, saygı ve fırsat talebini karşılamak için hükümetten ziyade iş hayatında ve sosyal hayatta insanların birlikte çalışması, geleceğe birlikte yatırım yapması gerektiğini belirtti.

Dayanışma adına ortak bir zemin bulunabileceğine vurgu yapan Kerry, "Dostlarımızı her türlü farklılıklarına rağmen önemsemeliyiz. Eğer Tanrı’nın yolunu takip edersek bunu yapabiliriz. Haydi inançlarımıza göre hareket edelim. Birbirimize saygılı davranalım. İnsanlığı yüceltelim. İnancımızı tamamıyla ve özgürce yaşayalım. Oruçlu olduğumuz bu günde ve Ramazan ayındaki tüm oruçlu günlerimizden ilham alalım. Ramazanınız Mübarek olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri