Abd Büyükelçisi Ricciardone: Türkiye’nin Ab Süreci Hakkında İyimseriz

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. ABD elçisi, burada yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’nin AB sürecine her zaman büyük destek vermişti ve devam edeceğiz. Türkiye’nin AB ile geleceğine inanıyoruz. O bize malum belli bir şey, çok mantıklı bir şey. Bu sürecin hakkında çok iyimseriz.” dedi.

ABD Büyükelçisi, son kabine revizyonunda AB Bakanı olarak görevlendirilen Mevlüt Çavuşoğlu’na makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çavuşoğlu, burada yaptığı kısa açıklamada ABD’nin, Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda en güçlü destekçilerinden olduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, “Özel gündemli toplantı değil. Bakan olmama sebebiyle Ricciardone bizi ziyarette bulundular. Ben her şeyden önce teşekkür ederim. ABD sadece Türkiye’nin en önemli müttefiki değil, en önemli model ortağı değil, ama Türkiye’nin AB üyeliğine en güçlü bir şekilde her zaman destek veren ülkedir. Büyükelçinin nezdinde ABD’ye, dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da ABD’nin Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyonuna destek vereceğinden şüphemiz yok. Bildiğiniz gibi AB ile ABD arasında Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması görüşmeleri var. Bu görüşmelerin, anlaşmaların Türkiye boyutu olduğu için Türkiye ile ABD arasında en son Sayın Başbakanımızın Washington ziyareti sırasında Mayıs 2013’te bir komisyon kurulması ve tüm yönleriyle birlikte değerlendirilmesi kararı alınmıştı. Her alanda olduğu gibi bu alanda da işbirliğimiz devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Ricciardone ise “Bu ziyaret bu kadar tarihi bir şey değil, normal bir şey dostlar arasında. Nezaket ziyaretine gelmiştim, yeni göreviniz hayırlı olsun başarılar dilerim. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’nin AB sürecine her zaman büyük destek vermişti ve devam edeceğiz. Türkiye’nin AB ile geleceğine inanıyoruz. O bize malum belli bir şey, çok mantıklı bir şey. Bu sürecin hakkında çok iyimseriz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri