Abd Basınına Göre Mısır’a Yapılan Askeri Yardım Ödemeleri Durduruldu

ABD basınında Senatör Patrick Leahy'ın kaynak gösterildiği bazı haberlerde Obama yönetiminin Mısır'a yapılan askeri yardım ödemelerini durdurma kararı aldığı iddia edildi.

ABD basınında Senatör Patrick Leahy'ın kaynak gösterildiği bazı haberlerde Obama yönetiminin Mısır'a yapılan askeri yardım ödemelerini durdurma kararı aldığı iddia edildi. The Daily Best gazetesi ve CNN’e açıklamalarda bulunan senatörün Basın Sözcüsü David Carle, "Leahy'ın anladığı şu ki Mısır ordusuna yapılan askeri yardımlar durduruldu. Kanunun gerektirdiği gibi." şeklinde konuştu.

ABD, Mısır’a yıllık 1,3 milyar dolar askeri yardım yapıyor. İddialara göre 2013 yılı içerisinde bu rakamın büyük kısmı ödenmiş, 585 milyon dolarlık bakiyenin ise 30 Eylül tarihine kadar ödenmesi planlanıyordu.

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı henüz yardımların iptal edilme kararı alınmadığını, gözden geçirildiğini açıkladı. Ancak basında çıkan haberlere göre Obama yönetimi, 585 milyon dolarlık kısmın ödemesini gizlice durdurdu. Haberlerde ödemelerin geçici olarak durdurulduğu ifade edildi.

Başkana vekalet sıralamasında üçüncü olan Senatör Patrick Leahy, dış basında Mısır’da yaşanan askeri müdahaleyi ‘darbe’ olarak tanımlayan ilk ABD’li üst düzey politikacı olarak tanınıyor.

ABD yönetimi, Mısır’da yaşananlar sebebiyle daha önce de F-16 savaş uçaklarının teslimatı ve ortak yapılması planlanan 'Parlak Yıldız' adlı askeri tatbikatı iptal ettiğini duyurmuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri