Abd Adana Başkonsolosu Espinoza, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

ABD’nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Dış İlişkiler Birimi’nin gerçekleştirdiği “Türk-Amerikan İlişkileri” konulu seminerde öğrencilerle bir araya geldi. Dış İlişkiler Birim Başkanı...

ABD’nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Dış İlişkiler Birimi’nin gerçekleştirdiği “Türk-Amerikan İlişkileri” konulu seminerde öğrencilerle bir araya geldi.

Dış İlişkiler Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. İ. Efe Efeoğlu, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada birim olarak üniversitenin uluslararası bir üniversite olma stratejisi doğrultusunda ikili ilişkilere önem verdiklerini, dolayısıyla bu etkinliğin misafiri olan Bay Espinoza’yı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Efeoğlu, konuşmasında ABD’nin Türkiye’nin önemli ortaklarından birisi olduğunu vurguladı.

Adana BTÜ’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden John Espinoza, Adana’ya ve Türkiye’ye yabancı olmadığını, henüz 5 yaşındayken babasının İncirlik Üssü’ndeki görevi nedeniyle Adana’da bir süre kaldığını, bununla birlikte Adana’daki görevinden önce sık sık tatil amaçlı Türkiye’ye geldiğini belirtti. Adana BTÜ’nün dinamik yapısı ve yüzde yüz İngilizce eğitim veren bir üniversite olması nedeniyle bölgede ve Türkiye’de önemli bir üniversite olacağına inandığını söyleyen Espinoza, özellikle ABD’li üniversitelerle iş birliğine yönelik Adana BTÜ’ye destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihsel sürecine dikkat çeken Espinoza, ABD’nin Türkiye’nin önemli ortaklarından birisi olmasından ziyade en önemli ortağı olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Espinoza, etkinlik sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu’yu makamında ziyaret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri