Abc’den "Çin’deki Herkesi Öldürün!" Özrü

Amerikan ABC televizyonu, bir programa katılan çocuğa yöneltilen soruya çocuğun, "Çin’deki herkesi öldürün!" sözleri üzerine özür diledi.

Amerikan ABC televizyonu, bir programa katılan çocuğa yöneltilen soruya çocuğun, "Çin’deki herkesi öldürün!" sözleri üzerine özür diledi.

16 Ekim'de" Jimmy Kimmel Live " talkshow programında Kimmel, ‘’çocuk masası’’ bölümüne katılan bir çocuğa ABD hükümetinin kepenk kapatma ve Çin’e olan borcuyla nasıl mücadele etmesi gerektiğini sordu. Çocuğun, "Çin’de herkesi öldürmek gerekir!’’ sözleri ABD’deki Çinlilerin tepkisini çekti.

Cumartesi günü, ABD'deki 27 şehirde 10 binden fazla Amerikalı Çinli, söz konusu programdaki sözlerden dolayı Kimmel ve ABC’yi protesto etti. Kimmel’in işten atılmasını isteyen Çinlilerin tepkisi, Çin medyasında da geniş yer buldu. Çin Dışişleri Bakanlığı da söz konusu programdaki sözlere tepki gösterdi.

Artan tepkiler üzerine ABC’nin özür dilediği bildirildi. Çin’in resmi Xinhua ajansı, özür mektubunun ajansın Los Angeles Bürosu’na ABC tarafından gönderildiğini ve televizyonun mektupta bu tip hadiselerin bir daha yaşanmaması için önlemler alacağı belirtildi.

ABC'nin iletişim başkan yardımcısı Hope Hartman, televizyonun sözcüsü kimliğiyle Xinhua’ya söz konusu mektubu teyit ettiği kaydedildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri