Ab Bakanı Bozkır: Siyasi Engellemeler Bir An Önce Kaldırılmalı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye olarak beklentinin müzakerelerin adil ve güvenilir bir şekilde yürütülmesi olduğunu belirtti. Bozkır, "Bu süreçte AB'den beklentimiz siyasi engellemeleri bir an önce kaldırmasıdır." dedi....

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye olarak beklentinin müzakerelerin adil ve güvenilir bir şekilde yürütülmesi olduğunu belirtti. Bozkır, "Bu süreçte AB'den beklentimiz siyasi engellemeleri bir an önce kaldırmasıdır." dedi.

Sosyal medya üzerinden 'AB Sürecinde Yeni Dönem'i değerlendiren Volkan Bozkır, eylül ve ekim ayındaki çalışmalarla sürece ivme kazandırmayı düşündüklerini ifade etti. Bozkır şunları belirtti: "Eylül ve Ekim ayında yürüteceğimiz yoğun çalışmalar ve yeni AB stratejimiz ile AB sürecine ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın 2014'ü Türkiye için AB yılı ilan etmesi, hükümetimizin AB üyeliği için kararlılığının açık bir göstergesidir. Bu süreçte AB'den beklentimiz müzakerelerin adil ve güvenilir bir şekilde yürütülmesi ve siyasi engellemeleri bir an önce kaldırmasıdır. Müzakere süreci toplumun her kesimini etkileyen bir süreç olduğundan sivil toplumun müzakerelere katkı yapmasını önemsiyor ve bekliyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri