Ab Bakanı Bozkır: Ab Fonlarından Para Almasını Beceremiyoruz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, AB fonlarından para almasını beceremediklerini dile getirerek, Türkiye’nin AB fonlarını en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyledi.AK Parti Söke ilçe kongresinde konuşan AB Bakanı Volkan Bozkır,...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, AB fonlarından para almasını beceremediklerini dile getirerek, Türkiye’nin AB fonlarını en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Söke ilçe kongresinde konuşan AB Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye'nin en güçlü noktasında olduğunu belirtti. Bu noktadan geriye dönüş olursa ileriye güdecek gücün Türkiye’de olmayacağını savunan Bakan Volkan Bozkır, "Ancak bunu burada daha ileriye götürmek bir kayayı kan ter içerişinde o kayayı tepeye çıkartan insanların gerçekten o kayayı oraya çıkardıktan sonra rehavete kapılmaması, bölünmemesi araya nifak tohumları sokmaması, enerjisini kaybetmemesi gerekiyor. Eğer o kaya oradan inerse o kayayı oraya çıkaracak bizde ne güç kalır ne de gerçekten oraya çıkartabilecek bir imkan bulabiliriz." dedi.

2023 yeni Türkiye hedeflerinde Türkiye'nin dünyada ilk on ekonomi içerisinde yer almasını hedeflediklerini kaydeden Bozkır, sözlerine şöyle devam etti: "Milli gelir 25 bin dolar olacaktır. İhracatımız 500 milyar dolar olacaktır. Türkiye 2 trilyon dolarlık bir ülke olacaktır diyoruz. AK Parti iktidara geldiğinde bu rakamları üçe katlayacak dediğimizde bıyık altından gülümsemeler oluyordur. Bunları dediğimiz zaman artık herhangi bir gülümseme, bunu yapamazsın bakışı mevcut değil. Çünkü Türkiye bunları yapabilecek hale geldi. Bundan sonra da artık Türkiye ciddiye alınan, bölgesinde güçlü olan konular tartışılırken tebliğ edilen değil, uluslararası ve bölgesel konularda ekonomik konularda görüşü sorulan ve görüşü sorulmadan karar alınamayan bir ülke haline geldi."

AB fonlarını değerlendirmeyle ilgili de konuşan AB Bakanı Volkan Bozkır, "Bu parayı almayı tam beceremiyoruz. Onun için de proje yapmayı öğrenmemiz lazım. Öğrendiysek geliştirmemiz lazım. Mekanizmaları artırmamız lazım. AB fonları için AB Bakanlığı olarak bütün imkanları kullanacağız. İzmir’de ofis açma projemiz var. Ayrıca proje uzmanlarımızı görevlendireceğiz." açıklamasında bulundu.

Tek liste halinde Fatih Gürer’in başkanlığında yapılan kongre konuşması sonrası AB Bakanı Volkan Bozkır, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı Söke Kaymakamlığı’nda ziyaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri