Ab, Avrupalıların Kenya’ya Seyahatinde Kırmızı Alarm Uygulamayacak

Avrupa Birliği, Westgate AVM saldırısı sebebiyle vatandaşlarına Kenya'ya seyahat konusunda uyarı yapılmayacağını bildirdi.

Avrupa Birliği, Westgate AVM saldırısı sebebiyle vatandaşlarına Kenya'ya seyahat konusunda uyarı yapılmayacağını bildirdi. AB Bölge Koordinatörü Nicholas Westcott yaptığı açıklamada, Westgate terör saldırısında 10 Avrupa vatandaşının öldüğünü, birçok da yaralı bulunduğunu bidirdi.

Vatandaşların kimlik araştırmaları ve yardımların koordinesi için Kenya’ya gelen Westcott, olayların arkasından Avrupa vatandaşlarının herhangi bir alarmla seyahat için Kenya’ya karşı uyarılmayacağını söyledi.

Kenya’da yaşayan ve seyahat eden binlerce Avrupalı vatandaşın hayatına devam edeceğini, fakat olaylar göze alınarak dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Basında yer alan AB vatandaşı teröristler ile alakalı haberler için net bir verinin olmadığını söyleyen Westcott, konu ile ilgili açıklamalar için süreye ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

Bölgede barışın sağlanması için El-Şebab örgütünün tamamen Somali’den çıkartılması gerektiğini vurgulayan Westcott, el birliği ile tüm doğu Afrika ülkelerinin anti-terör çalışmalarına destek vermesini istedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri