Aa Arapça Yayınlar Has Sistemine geçti

Anadolu Ajansı, Arapça haber yayınında yeni Haber Akış Sistemi'ne (HAS) geçti.

Anadolu Ajansı, Arapça haber yayınında yeni Haber Akış Sistemi'ne (HAS) geçti. 

Bir yılı aşkın süredir test yayını yapan AA Arapça Yayınlar, internet sitesinde de abonelik sistemine başladı.

AA, Arapça yayın yaptığı internet sitesinde, abonelik sistemiyle yayına başlayarak, abone olmayanların haber başlıkları hariç içeriğe erişimlerini kısıtladı. 

Anadolu Ajansı, kendisini takip eden yayın kuruluşları ve şahıslardan, haber hizmetlerinden faydalanabilmeleri için ajansın internet sitesine abone olmalarını talep etti.

AA'nın Arapça haber yayınları, başta Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere tüm dünyadan, siyaset, ekonomi, spor, eğitim ve sanat alanlarında haberler yayınlıyor.

Abonelere birçok yenilik ve kolaylık sunuyor

AA tarafından 1 yıldır üzerinde çalışılan ve yoğun çabalar sonucu hayata geçirilen yeni haber sistemi, abonelerine birçok yenilik ve kolaylık sunuyor. HAS'la AA aboneleri, haber, fotoğraf ve videoyu aynı sistem üzerinden alabilecek. Aynı zamanda muhabirlere de birçok kolaylık sağlayan HAS, haber, fotoğraf ve görüntülerin daha hızlı bir şekilde abonelere ulaşmasını sağlayacak.

Anadolu Ajansı'nın 93 yıllık haber üretim, bilgi ve deneyiminin günümüz teknolojisiyle yoğrulmasının bir ürünü olan Haber Akış Sistemi, AA haber üretim ve dağıtım süreçlerine birçok yenilik getiriyor. Yeni sistem, Türkçe, Arapça, Boşnakça ve İngilizce başta olmak üzere çok dilli arayüzü ile AA'nın dünyanın dört bir yanına dağılmış farklı diller konuşan muhabirlerini birleştiriyor ve işletim sistemi bağımsız olarak haber üretimi imkanı sağlıyor.

Yeni sistemin devreye girmesiyle ilişkili haberler anlık olarak internet ve uydu üzerinden AA abonelerine sunulacak. Uluslararası standartlarda yayına olanak sağlayan sistemle tüm dünya medyası AA'nın haberlerine anlık olarak ulaşabilecek.

Sosyal medya ile de entegre olan haber sistemi, yeni nesil haberciliğe hizmet eden başarılı bir örnek. HAS'ın devreye alınmasıyla AA'nın yeniden yapılanma sürecinin önemli bir kısmını oluşturan alt yapı reformlarından bir tanesi daha tamamlanmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri