A2’de fırtına sürüyor

TFF A2 Ligi Güney grubunda mücadele eden Konyaspor önceki gün oynanan maçta Diyarbakırsporu 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek liderliğini sürdürdü.

Grubunda zorlu rakiplerle mücadele eden yeşil beyazlı ekip Kayserispor, Kayseri Erciyes, Sivasspor ve Gaziantepspor gibi takımların arasından sıyrılarak liderliğe oturdu. Son 3 haftadır liderliğini devam ettiren Konyaspor ligin ilk yarısını zirvede tamamladı. 9 hafta süren ligin ilk devresinde 2. haftayı bay geçen yeşil-beyazlı ekip oynadığı 8 maçın 7’sini kazandı. Konyaspor 1 maçta ise rakibine boyun eğdi. Topladığı 21 puanla zirvede olan yeşil-beyazlılar rakip kaleleri 20 kez havalandırdı. Son olarak  deplasmanda Diyarbakır’ı 4-0 yenen Konyaspor’da antrenör Salih Eken deplasmanda farklı bir galibiyetle dönmenin ve liderliği devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Eken, “ Diyarbakır’a lider olarak gittik. Geri döndüğümüzde de lider kalmayı istiyorduk. Bu hedefle gittiğimiz deplasmanda farklı galip gelmek bizleri oldukça mutlu etti. Oyuncularım iyi mücadele etti. Kendilerini kutluyorum. Bu başarımızı sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Her zaman vurguladığım bir konu var. Biz altyapıyız. Altyapıların görevi ve başarısı A takıma oyuncu vermesidir. Bizde bunun için çalışıyoruz. Ancak bulunduğumuz ligde de başarılı sonuçlar almak bizi oldukça memnun ediyor. Stressiz ve moralli olunduğu zaman  oyuncularım daha rahat oynuyor ve yeteneklerini daha rahat sergileme fırsatı buluyor. Bu şekilde devam ederek hem başarılı sonuçlara imza atmak hem de Konyaspor’a yetenekli oyuncular kazandırmak istiyoruz. İlk devreyi lider tamamladık. İkinci yarıya ara vermeden devam edeceğiz. Önümüzde Mersin deplasmanı var. tek düşüncemiz liderliğimizi devam ettirmek” diye konuştu.

TFF A2 Ligi Güney Grubunda 9. hafta sonunda alınan toplu sonuçlar şu şekilde:
Sivasspor  1-0  Gaziantep BŞB, Adanaspor A.Ş.  2-3  Gaziantepspor, Kayserispor  3-2  Kayseri Erciyesspor, Diyarbakırspor  0-4  Konyaspor  
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri