A2 Ligi gençleşti

Gençlik geliştirme projesi statüsü belli oldu..

Türk Futboluna farklı bir açılım sunma amacıyla geçen sezon başlatılan A2 Ligi'ne yeni sezonda Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüpler 01.01.1992 ve daha önceki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılabilecek. Kulüpler, A2 Ligi maçlarında futbolcu uygunluğu kriterlerine uymak şartıyla 19 yaşından büyük en fazla 2 yabancı futbolcu da oynatabilecek.

Gençlik Geliştirme Ligleri statüsünde yer alan bir diğer değişiklik kapsamında da; alt yaş kategorisindeki bir futbolcu sezon içerisinde A2 Ligi'nde oynadığı takdirde, aynı sezon tekrar alt yaş kategorisindeki müsabakalara katılamayacak. Yeni statüye göre A2 Ligi müsabakaları sadece doğal çim sahalarda oynanabilecek.

A2 Ligi'nin maçlarının günü de TFF Yönetim Kurulu'nun kararı ile değişti. Eski statüye göre Salı ve Çarşamba günleri oynanan A2 Ligi müsabakaları, bundan sonra Pazartesi günleri oynanacak. Bu sayede kulüplerin "A" takım teknik sorumlu ve antrenörleri, A2 Ligi'nde oynayan futbolcuların performanslarını bizzat takip edebilme şansına sahip olabilecek.Futbol Federasyonu yetkililerince yapılan açıklamaya göre, A2 Liginin, yapılan bu değişikliklerle, katılan profesyonel takımlar için bir rezerv lig niteliğine kavuşturulduğu bildirildi.. Kulüpler "A" takım kadrolarında oynatamadıkları genç futbolcularını bu ligde oynatarak, futbolcularının müsabaka eksiğini kapatma, tecrübe kazanmalarını sağlama ve bu futbolcuların performanslarını müsabaka ortamında değerlendirme fırsatına kavuşmuş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri