A Milliler 2008de göz doldurdu

Tarihinin en başarılı dönemlerinden birisini yaşan A Milli Futbol Takımı, 2008 yılında yaptığı 7si özel 16 maçın 9undan galibiyetle ayrıldı.

İsviçre ile Avusturya’nın ortaklaşa düzenlediği ve 7-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılarak tarihinde ilk kez yarı final oynama başarısı da gösteren A Milli Futbol Takımı, 2008 yılında başarılı bir performans sergiledi. Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki milli takım, yıl içinde 9’u resmi, 7’si özel olmak üzere toplam 16 maç yaptı. Ay-yıldızlılar, bu karşılaşmaların 9’undan galibiyetle ayrılmayı başarırken, 3 maçta rakibine yenilmekten kurtulamadı. Millilerin 4 maçı ise berabere tamamlandı.

A Milli Takım, yıl içinde yaptığı 9 resmi maçın 5’inde galibiyet elde ederken, 2 maçta yenildi ve 2 maçı da berabere sona erdi. 7 özel maçın ise 4’ü galibiyetle tamamlanırken, milliler, bir maçta yenildi, 2 maçta ise berabere kaldı. Öte yandan milliler, 16 maçta rakip fileleri 26 kez havalandırma başarısı gösterirken, kalesinde ise 17 gol gördü. Milliler, sadece 3 maçta gol atma başarısı gösteremezken, bu mücadelelerden ikisi ise golsüz eşitlikle sona erdi. Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu’nda 7 Haziran’da Portekiz ile yaptığı maçta gol atma başarısı gösteremeyerek sahadan 2-0 yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlılar, 2007 yılında yaptıkları 3’ü özel toplam 12 maçın 4’ünden galibiyetle ayrılmış, 4 maçta rakibine yenilmiş, 4 maç da berabere bitmişti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri