A Milli Takım özel mesaide

A Milli Futbol Takımı, özel maçta bugün İstanbul’da Honduras ile karşılaşacak.

BJK İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak ve NTV Spor’dan canlı yayınlanacak karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonu’ndan Pavel Olsiak yönetecek. Olsiak’ın yardımcılıklarını Martin Balko ve Peter Chladek yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek. Türk Milli Takımı, bu akşam yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

A Milli Futbol Takımı, Honduras ile tarihte 2. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları, tarihteki ilk maçlarını 11 Haziran 1995 tarihinde yaptı. Kanada’nın Toronto kentindeki özel maçı Türkiye, halen Kayserispor’un teknik direktörlüğünü yapan Tolunay Kafkas’ın 89. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı. Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki milli takımın ilk Honduras maçı kadrosunda, yarınki maçta ay-yıldızlı ekibin başında sahaya A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı olarak çıkacak Oğuz Çetin, takım kaptanı olarak yer almıştı.
Honduras ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, son 20 özel maçından 9’unu kazanırken, 5’ini yitirdi, 6’sında ise berabere kaldı. 16’sı yurt dışı, 4’ü Türkiye sınırları içindeki son 20 özel maçta, Fatih Terim yönetiminde rakiplerine toplam 25 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 17 gol gördü. Geçmişte özel maçlarda galip gelmekte zorlanan ve bu yönüyle eleştirilen Türk Milli Takımı, yaptığı son 7 özel müsabakanın 5’ini kazanıp, 1’inde berabere kaldı ve rakiplerine sadece 1 kez yenildi. Milliler, son 7 özel randevuda Finlandiya, Şili, Avusturya, Azerbaycan ve Ukrayna’yı mağlup edip, Fildişi Sahili ile berabere kaldı, bu süre içinde sadece Fransa’ya mağlup oldu. Türk Milli Futbol Takımı’nın 87 yıllık tarihinde oynadığı toplam 468 maç içinde 221’ini özel karşılaşmalar oluşturdu. Milliler özel karşılaşmalarda 73 galibiyet, 62 beraberlik alırken, 86 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda toplam 271 gol atıp, 334 golü kalesinde gördü.
A Milli Futbol Takımı, yapacağı özel maçla birlikte, 469. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde, 247’si resmi, 221’i özel olmak üzere geride kalan toplam 468 maçta, 165 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 191 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 604 gol atarken, kalesinde ise 712 gol gördü. Türkiye, son maçını 14 Ekim 2009 tarihinde oynadı. 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki maçta milliler, Bursa’da Ermenistan’ı 2-0 yendi. Bu maç ayrıca, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in son sınavı olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri