A Milli Takım klasmanda yükseldi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından son açıklanan Milli Takımlar Dünya Klasmanı’nda, Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Finalleri’nde yer almamasına karşın yükselişini sürdürdü ve 28. sıraya tırmandı.
Futbolda heyecan Güney Afrika’da 1 ay boyunca süre 2010 Dünya Kupası Finalleri’yle sürmüştü. Final maçında Hollanda’yı uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 yenen İspanya tarihinde ilk kez Dünya Kupası Şampiyonluğuna ulaşmıştı. FIFA, Dünya Kupası nedeniyle ara verdiği Dünya Klasmanı sıralamasının son halini kamuoyuyla paylaştı. Bir önceki sıralamada 830 puanla 29. sırada yer alan Türkiye, 20 puan kaybetmesine karşın 810 puanla 28. sıraya yükseldi. Böylece A Milli Takım, Hollandalı dünyaca ünlü çalıştırıcı Guus Hiddink’in teknik direktörlük görevine getirilişinden sonraki istikrarlı çıkışını sürdürmüş oldu.

2008’de Avrupa Futbol Şampiyonu olduktan sonra Dünya Şampiyonluğuna da ulaşan İspanya bu başarısını dünya klasmanından zirveye yerleşerek iyice taçlandırdı. Matadorlar 318 puan topladığı değerlendirmede 1883 puanla Brezilya’yı geçti ve zirvenin yeni sahibi oldu. Dünya Kupası Finali’nde İspanya’ya kaybeden ve 25 maçlık yenilgisizlik serisi sona eren Hollanda Milli Takımı ise 428 puan topladığı değerlendirmede 2 basamak birden yükselerek 1659 puanla 2. sıranın sahibi oldu.

Dünya Kupası’na çeyrek finalde veda ederek büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Brezilya ise 2 basamak geriledi ve 1536 puanla 3. sırada kendine yer buldu. Dünya Kupası’na yarı finalde veda eden favori takımlardan Almanya 2 basamaklık yükselişiyle 4. sıraya yükselirken, favori gösterilmesine karşın turnuvaya Almanya’ya çeyrek finalde yenilerek veda eden Arjantin Milli Takımı da 2 basamak yükseldi ve klasmanda 5. sıranın sahibi oldu. Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen uzun yıllar sonra büyük bir başarıya imza atan Uruguay Milli Takımı ise tam 10 basamaklık yükselişle 6. sıranın sahibi oldu.

8 basamak birden yükselerek 10. sıranın sahibi olan Şili Milli Takımı ise 2 basamak yükselerek 9. sırada kendine yer bulan Mısır Milli Takımları ilk 10 içerisinde yer alarak dikkat çeken takımlar olurken, Güney Afrika’nın en büyük hayal kırıklığı yaşatan takımlarının başında gelen 2006 Dünya Şampiyonu İtalya Milli Takımı ise 6 basamak düşerek 11. sıranın sahibi oldu. İtalya gibi turnuvaya ilk turda veda eden ve yaşadığı skandallarla gündemden düşmeyen Fransa Milli Takımı da tam 12 basamak birden gerileyerek 21. sıraya düştü. FIFA’dan yapılan açıklamada son değerlendirmeye 64 Dünya Kupası maçının yanı sıra, 86 hazırlık maçı ve 3 Afrika Uluslar Kupası Eleme maçının tabi tutulduğu bildirildi. Bir sonraki FIFA Milli Takımlar Dünya Klasmanı, 11 Ağustos 2010 tarihinde açıklanacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri