96 bin sözleşmeliye kadro müjdesi

İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları..

Erdoğan, parti grubunda yoğun alkış ve tezahüratlar altında konuşmasına başladı.

Vatandaşlarımızın önemli kesimini ilgilendiren bazı müjdeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Fatih Projesi hızla devam ediyor. Öğretmen ve öğrenciler için tablet bilgisayar ihalelesi için ön yeterlilik belgelerini dün aldık. 10 milyon tabletle ilgili önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu ihaleyi kazanacak firmalara, yerli AR-GE şartını getiriyoruz. Bu firmalar 3 yıl içinde Türkiye'de yatırım yapacaklar ve üretime başlayacaklar.

Eğitimde devrim niteliğindeki bu gelişmenin velilerimize öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. GEçtiğimiz Şubat ayında engelli öğretmen kardeşlerimizin de öğretmen olabilmelerinin önünü açmıştık. Altyapı oluşturuldu bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 günü elektronik ortamda başvurular alınacak ve 600 engelli öğretmen alımı için ilk adımı atıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında çocuklarımızı eğitmeye başlayacaklar.

Geliyorum çok daha geniş kesimleri etkileyen düzenlemeye. Kamudaki bir kısım sözleşmeli personelin devlet kadrosuna geçilmesine imkan sağlıyoruz. Bugün itibariyle geçmişte görevde olan 650 sayılı kanunun 4 ve maddelerine göre çalışan personel, belediye kanununa bağlı çalışan sözleşmeli personel ve sağlık personeli olarak çalışan sözleşmeliler devlet kadrosuna geçecek. Bununla ilgili yasal düzenlemeyi kısa bir sürede bitireceğiz. 96 bin kişiyi kadroya geçireceğiz.

Geride bıraktığımız hafta çok büyük bri teveccühle karşılaştığımız bir hafta oldu. Akdeniz Oyunları için yaptığımız 800 milyon lrialık bir adımın açılışını gerçekleştirdik. 17. Akdeniz Oyunları'nın açılışını gerçekleştirdik. İnşallah Tarsus'tan çok farklı bir ışık bekliyoruz. Ak Parti'nin ampülünü Tarsus'ta da yakacaksınız ben buna inanıyorum.

17 ayda bütün alt yapıyı yapıp yetiştirmek önemliydi. 24 ülkede yaklaşık 6 bin sporcu Mersin'de. Mersinli bu işe çok büyük bir ilgi gösterdi. Her yerde her alanda izleniyor. Türkiye 17. Akdeniz oyunlarında 16 bronz 21 gümüş ve 19 adet altın madalya kazandı. İtalya'nın arkasında 2. sıradayız. Daha çok altın var gümüş var bronz var. 

Ben Kayserili kardeşlerimin, ve buna destek olan partili kardeşlerimi tebrik ediyorum. Coşku her geçen gün daha da artıyor. Cumartesi günü de Samsun'da bir miting gerçekleştirdik.Karadeniz'in nasıl çırpındığını gördük. Pazar günü Erzurum'da mitingimizi gerçekleştirdik. Oralara enteresan pankartlar ve karneler atmıştı. Erzurum sokaklarının hıncahınç dolduğunu gördük. Erzurum'un muhabbetine şahit olduk. MHP'nin de orada bir bölge mitingi vardı onların da hali ortadaydı. 

Uluslararası medya ve sosyal medya çok amaçlı bir dezenformasyon hareketi başlattı. Milyonlar meydanlara çıktı ama kavgadan yana olmadı, demokratik haklarını özgürlük noktasındaki haklarını yasalar çerçevesinde bir araya getirdi.

Son 10 yılda yüzde yüzün iktidarı olmayı hedefledik. Biz Gezi eylemleri içinde samimi olanlar vardı. Biz onların sözlerine kulak verdik. Saatlerce dinledik bakanlar kurulunda bile bu kadar toplantı yapmadık. Bunların yanında samimi olmayanlar da vardı dürüst değillerdi. Başbakan Yardımcısı'yla yapılan görüşme sonrası adeta Yeniçeri isyancısı gibi şunu görevden alacaksın bunu görevden alacaksın. Sen hangi iktidarla muhattapsın farkında değil misin? Ak Parti iktidarıyla muhattapsın. Bazıları kalkıp da bunlara haddini bildirmiyor. Şu valiyi şu emniyet müdürünü görevden al diyeceksin. Önce haddini bileceksin. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı böyle bir şey olur mu? Milletin verdiği bir yetki var bu yetkiyi kullanamaz duruma gelirsek o zaman biz bittik demektir. 

İstikrarsızlıklar Türkiye'yi nereye getirdi ortada. Ak Parti iktidarıyla istikrar güven başladı. Bir anda her alanda sıçrama yapmaya başladık. İşte bu sıçramadır ki Türkiye'yi dünyada güven duyulan bir ülke konumuna getirdi. Saygı duyulan Türkiye'yi ne yazık ki içeride ve dışarıda koordine adımlarla yıpratmak istedi. Fakat millet duruma burada müdahale etti. Bu gidiş yanlıştır biz iktidarımızın yanındayız dediler. 20 cent zam için yapılmıyor bu eylemler Brezilya'daki gibi. Brezilya'daki oyunun da aynı merkez tarafından düğmeye basıldığını biliyorum. Brezilya da Türkiye'de IMF'ye borcunu bitirmiş. Faiz lobisi dedim birileri zıpladı. Bazı çevreleri ciddi manada rahatsız oldu. Bu oyunları bozacağız; müslüman bir yerden sokulduysa bir daha aynı yerden sokulmaz.

Alevi vatandaşlarımızın da bazı gösterilerde kitlesel olarak yer aldığını görüyoruz. Biz onların da hissiyatını da gayet iyi biliyoruz. Alevi açılımı adı altında bir toplantı yaptık. Başbakan Yardımcıma bu işin bırakılan yerde başlaması için talimat verdim. Ama biz bunu masada çözmeliyiz geçmişte olduğu gibi aynı hatalara düşmemeliyiz. CHP Dersim Katliamı konusunda ne yaptı? Bu dönemin Başbakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ben özür diledim. CHP'nin genel müdürü bu konuyla ilgili kalkıp acaba bir kere özür beyanında bulundu mu? Bu ülkenin en eski partisi bizi diyorsun da niye özür dilemiyorsunuz? Siz yaptınız hadi dile? Türkiye'deki her inanç grubu gibi alevi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için önemli adımlar attık. Yeterli olmayabilir ama samimi olmadığımızı hiç kimse iddia edemez. 

Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamamızı sağlayacak ortamı hazırlamak bizim görevimiz. CHP Dersim katliamının mimarıdır. Aynı CHP onyıllardır güya Alevi kardeşlerimizin temsil edildiği partidir. CHP iktidar olduğu dönemlerde ne yaptı? Sivas olayları yaşandığında iktidar ortağı SHP'ydi. Gazi olayları yaşandığı dönemde de iktidar ortağı CHP'ydi. 

Son yıllarda CHP'nin alevi vatandaşlarımızın sorununu çözmek yerine hangi kirli planların içinde olduğunu çok iyi biliyorum. Reyhanlı saldırısından tutun da Gezi olaylarına kadar CHP çok tehlikeli hareketlere destek olmuştur. Alevi vatandaşlarımızı sokağa dökmeye çalışan televizyonun sahipleri CHP'lilerdir. Sokak eylemcilerin sırtını sıvalayan da eylemcilere para veren de CHP'li vekillerdir. Alevi kardeşlerimizin bu younlara karşı son derece dikkatli olmalarını istirham ediyorum. 

Her zaman söyledim bu isimler milletin hamurudur. Eğer bu isimlerden bir tekini dışlarsanız milleti temelsiz bırakırsınız. Acılara yeni acılar katarak değil ortaklıkları arttırarak mesafe alabiliriz. Kavganın sorunların çözümüne katkısı sözkonusu değil. konuşarak hukukla diyalogla sorunlarımızı çözeceğiz. Alevi kardeşlerimden çirkin senaryolara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum.

Gerek bu CHP'li vekil gerek bunun genel başkanı faşist diktatör deyip duruyor. eğer faşist diktatör arıyorlar sa aynaya baksınlar tarihlerine baksınlar. Emri altına girdikleri Suriye lideri Esad'a baksınlar. Eğer faşist diktatör arıyorlarsa milli şeflerine baksınlar, Dersim katliamının mimarı milli şeflerine baksınlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri