95 ülkeye ihraç yapan firmanın kurucusu dualarla anılıyor

1965 yılında Konya'da küçük bir atölyede başlayıp bugün Konya'nın gururları arasında yer alan firmanın kurucularından Kazım Kahvecioğlu rahmetle anılıyor.

Yenmak A.Ş. kurucularından Kazım Kahvecioğlu vefat yıl dönümünde dualarla anılıyor.

1965 yılında Konya'da küçük bir atölye olarak başlayan Yenmak A.Ş.'nin kurululunda büyük emekleri olan merhum Kahvecioğlu, 9 Aralık 2012 yılında vefat etmişti.

3 evlat babası merhum, Üçler Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kazım Kahvecioğlu’nun sık sık dile getirdiği “300 kişiyi istihdam etmek, 300 ton altın sahibi olmaktan daha keyifli” sözü ise bugün hala Yenmak şirketi tarafından kurum etik ve değerlerinde rehber olarak benimseniyor.

Yenmak resmi hesaplarından da merhum Kahvecioğlu için bir mesaj yayınlandı. Mesajda, "Yenmak A.Ş. kurucularından, saygıdeğer büyüğümüz Kazım KAHVECİOĞLU beyefendiyi vefat yıldönümünde rahmet ve özlemle yâd ediyoruz" denildi.

YENMAK NE İŞ YAPIYOR?

1965 yılında Konya’da Kahvecioğlu ailesi tarafından küçük bir atölye olarak kurulan Yenmak, geçen yıllar içinde kendisini sürekli olarak yenileyerek ve geliştirerek yurt içi ve yurtdışında bağımsız motor parça tedarikçisi olarak dünya çapındaki büyük tedarikçilerden biri oldu.

Yenmak bugün KİT, PİSTON, PİSTON PİMİ, SEGMAN ve SİLİNDİR MOTOR GÖMLEĞİ üretimi; CONTA, SUPAP ve MOTOR YATAĞI tedariği ile bu ürünleri 5 kıtada 95’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Müşterilerine ürün portföyünde tek bir kaynaktan, bir paket içinde bütün motor parçalarının teminini sağlayan Yenmak, bunun yanı sıra insan faktörünün bütün bileşenler içinde en önemlisi olduğunu bilerek müşteri ilişkilerine değer veriyor.

50 BİN METREKARELİK ALANDA ÜRETİM YAPIYORLAR

Yenmak, bugün, 2 Fabrika ve 1 Genel Merkez & Lojistik binasıyla toplamda 50.000 metrekarelik alanda Konya 1. 2. ve 3. Organize sanayi bölgelerinde kuruludur. Satış ve pazarlama faaliyetleri ise İstanbul’ da bulunan YENMAK ihracat ofisinde gerçekleştiriliyor.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri