87. yılda 87 sanatçının eseri Konya’da

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden 87 sanatçının eserlerini bir araya getirerek ‘Cumhuriyet Sergisi’ açtı.
 Resim, grafik, seramik ve heykelden oluşan sergi, büyük beğeni topladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sanat Galerisi’ndeki açılışa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 “SANAT CUMHURİYET İLE GELİŞTİ”
Serginin açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç, “Toplumsal kültürel değişim sürecinin en hızlı yaşandığı dönem Cumhuriyet Dönemi olmuştur. Sanat, Cumhuriyetle birlikte kalkınma politikaları arasında yerini almıştır. Yaşama geçirilen bütün planlamalar sonunda Genç Cumhuriyet Türkiye’sinin modernleşme adına sanat alanında önemli mesafeler kat ettiği bir gerçektir.  Atatürk’ün 1923’de açtığı yolda onun hedefleri doğrultusunda ilerleyen çoğunluğu akademik kariyere sahip, özenle belirlenen 87 Türk sanatçının değerli çalışmalarını burada sergiliyoruz. Sergi ile Türk sanatının gelişim ve değişimini sanatseverler ve toplumla paylaşmak istedik” dedi. Açılışın ardından katılımcılar, sergiyi gezerek, sanatçılarla sohbet etti ve eserleri hakkında bilgi aldı. Resim, grafik, seramik ve heykel bölümünden 87 sanatçının eserinin yer aldığı serginin, 25 Kasım 2010 tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri