86'lık Mehmet dede Azmi ile hayran bırakıyor

Seydişehir ilçesinde anahtarcılık ve tamircilik yapan 86 yaşındaki Mehmet Aşçı, 64 yıldır her sabah namazından sonra dükkanını açıyor
Konya'nın Seydişehir ilçesinde anahtarcılık ve tamircilik yapan 86 yaşındaki Mehmet Aşçı, 64 yıldır her sabah namazından sonra dükkanını açıyor.
Seydişehir'de arasta çarşısındaki küçük dükkanını 1948 yılından bu yana her sabah, sabah namazından sonra açan Mehmet Aşçı, işine olan saygısı ile görenleri hayran bırakıyor. İlerlemiş yaşına rağmen çalışma azmini kaybetmeyen, işine sahip çıkan Mehmet dede, bugüne kadar fırıncılık, 28 yıl terzilik, anahtarcılık ve makine, şemsiye tamirciliği gibi pek çok işi yapmayı başarmış. Her gün sabah namazından sonra bisiklete binerek dükkanına gelen Mehmet dede, şimdilerde ise işlerin durgunluğundan şikayetçi.
Dikiş makinelerinin tamirini de yapan Mehmet dede, eskiden terziliğin meşhur olduğunu, konfeksiyonun ortaya çıkışı ile terziliğin öldüğünü ifade ediyor.
Mehmet Aşçı, 64 yıl önce büyük bir merakla başladığı para koleksiyonculuğunu ise ara vermeden sürdürüyor. Para koleksiyonculuğunun kendisi için bir tutku olduğunu, eskiden delikli para ile pek çok şey alabildiklerini ifade eden Aşçı, "Dükkanda sergilediğim tedavülden kalkan eski paralar vatandaşlardan ilgi görüyor. Koleksiyonumda Osmanlı dönemlerinden para var, her bir paranın ben de ayrı bir hatırası var. Müşterilerim eski paralara büyük ilgi gösteriyor. Herkese bu tür aktivitelerle uğraşmayı tavsiye ediyorum. Koleksiyonum geçmiş ve bugün arasında önemli bir köprü durumunda, satmayı düşünmüyorum. Yeni açılacak olan müzeye bağışlayacağım" diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri