'81 İl'den 81 Güzellik' İsimli Fotoğraf Sergisi Cidde’de Açıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Türk Konsolosluğu Basın Ataşeliği illerin basın yoluyla tanıtımını amaçlayan " 81 İl'den 81 Güzellik " isimli Türkiye fotoğrafları sergisi açtı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Türk Konsolosluğu Basın Ataşeliği illerin basın yoluyla tanıtımını amaçlayan " 81 İl'den 81 Güzellik " isimli Türkiye fotoğrafları sergisi açtı. Serginin açılışı Başkonsolos Fikret Özer ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Alaeddin Özafşar ve Suudi Yetkililerin yanı sıra, programa katılan ülkelerin başkonsolosları tarafından yapıldı.

Türkiye'den, 81 il valiliğinden temin edilen, illerin en güzel fotoğraflarının yer aldığı sergide iller hakkında bilgiler de bulunuyor. Sergi 7 gün boyunca Suudi halkının ve basının beğenisine sunuluyor.

Geceye katılan heyet sergideki fotoğrafları tek tek gezerek Cidde Basın Ataşeliği'nden bilgi aldı. Sergide her ilden renkli fotoğraflar bulunuyor.

Öte yandan, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cidde Başkonsolosluğu tarafından 90. Yıl Resepsiyonu düzenlendi. Cidde Başkonsolosluğu'nca gerçekleştirilen program Cidde Uluslararası Türk Okulu öğrencilerinin folklor gösterileriyle başladı. Çok sayıda vatandaş ve misyon temsilcilerinin katıldığı gecede BYEGM Destek Hizmetleri Daire Başkanı Alaeddin Özafşar, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Ahmet Tıktık, Ziraat Bankası Cidde Şube Md. V. Veysel Terzi, THY Cidde Şube Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, Saturk Konsey Başkanı Bekir Kantarcı, Cidde Uluslararası Türk Okulu Müdürü Musa Şahin ve çok sayıda Suudi basın mensubu da hazır bulundu. Folklor gösterilerinin ve slayt eşliğinde Türkiye'nin tanıtımının yapıldığı gecede her iki ülkenin marşları coşkuyla dinlendi. Görkemli Cumhuriyet pastası gelen heyet tarafından alkışlar eşliğinde kesildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri