80’nin üzerinde ülkede Selva tüketiliyor

Selva Gıdı, 5 kıtada yaklaşık 80 ülkeye ihracat yapıyor. Makarnacılık sektöründe Konya'da sadece üretici firma olarak Selva Gıda bulunuyor.

Konya'da yılda 65 bin ila 70 bin ton arasında makarna üretimi yapılıyor. Gaziantep de, makarna sektöründe önemli bir atılım yaptı. Makarna, un ve irmik olmak üzere üç farklı ürün grubu ihracatı gerçekleştiren Selva Gıda, 80 ülkede raflarda yerini aldı. İhracat pazarını hızla genişletiyor.

İhracatının büyük bir kısmını Afrika kıtasına gerçekleştiriyor. Yurtdışı pazarında giderek güçlenen Selva, 2007, 2008 ve 2009 yılında Türkiye’nin makarna ihracat birincisi olmuştu. Halen markalı makarna ihracat birinciliğini de elinde bulunduruyor. Selva Gıda 1988 yılında un ve irmik üretmek üzere, İttifak Holding’in ilk işletmesi olarak kuruldu. 1998 yılında, kalite ve lezzetten ödün vermeyen tecrübesini makarnaya aktardı. Yıllar içerisinde, bulunduğu sektörlerde yaptığı yenilikler ve ilklerle anıldı. Hep aynı lezzet, hep aynı kalite ve hep aynı estetik felsefesiyle bilindi. Selva Gıda makarnanın Türkiye'de ana yemek olarak algılanması, makarnaya itibar kazandırılması ve Türk Mutfağına uygun makarna yemekleri konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapıyor. Selva, makarna üretiminde yüksek ısı teknolojisini kullanıyor.

Eski sistemlere göre daha yüksek ısıda kurutulan makarna daha homojen görünümde oluyor, piştiğinde dağılmıyor, yapışmıyor ve tabakta diri kalıyor. Selva, kurulduğu ilk günden itibaren ülkemizin en önemli un, irmik ve makarna ihracatçısı oldu. Dünya insanının ortak lezzet anlayışına hitap edebilen Selva’yı, Japonya’dan Somali’ye, Avustralya’dan Trinidad Tobago’ya kadar dünya insanı lezzetin büyüsü olarak tanıyor.

KERİM ATICI -merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri