8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Yürüyüşle Bu Akşam Başlıyor

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın sekizincisi bu akşam Şanlıurfa'da başlıyor. Buluşmalar, akşam saatlerinde ‘Dostluğun Kabine Yürüyüş’ adı altında Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nden Hz. İbrahim Makamı’na gerçekleştirilecek...

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın sekizincisi bu akşam Şanlıurfa'da başlıyor. Buluşmalar, akşam saatlerinde ‘Dostluğun Kabine Yürüyüş’ adı altında Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nden Hz. İbrahim Makamı’na gerçekleştirilecek yürüyüşle start alacak.

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Halil İbrahim Buluşmaları vesilesiyle restore edilerek Şanlıurfa Kent Müzesi olarak açılan mekanda basın toplantısı düzenledi.

Güvenç, bu yıl sekizincisi yapılan Halil İbrahim Buluşmaları’nın Suruç’taki mülteci dramının gölgesinde düzenlenmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 3 semavi dinin ve peygamberlerin atası sayılan Hz. İbrahim’in şehri Şanlıurfa’da ülkeler arası iyilik köprüleri kurmak ve bütün insanlığı buluşturacak iyilik hareketi olarak yola çıktıklarını kaydetti.

    Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının amacını ise Güvenç şöyle devam etti: "Konukseverlik, gönülgenişliği, iyilik, cömertlik gibi artık kaybolmaya yüz tutmuş 21. yüzyıldaki insani özelliklerin ışığında Hz. İbrahim’in binlerce yıl önce bu topraklarda başlattığı güzelliklerin halen devam ettiğini, bir başka deyişle insanlık adına umutların tükenmediğini uluslar arası boyutta gösterme amacını taşımaktadır."

    HZ. İBRAHİM MAKAMINA YÜRÜYÜŞLE START ALACAK

    2007 yılında ilki düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları'na bu yıl da çok sayıda ülkeden büyükelçi düzeyinde katılımın gerçekleşeceğini ifade eden Belediye Başkanı Güvenç, uluslar arası düzeyde bir İyilik Konfederasyonu’nun Türkiye’de yapılanması gerektiği üzerinde durdu. Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, akşam saatlerinde ‘Dostluğun Kabine Yürüyüş’ adı altında Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nden Hz. İbrahim Makamı’na gerçekleştirilecek bir yürüyüşle start alacak. İki gün sürecek etkinliklerde Hz. İbrahim Makamı’nda barış güvercinleri uçurtulacak. Bu akşam ise farklı kişi ve kuruluşlara ‘İyilik Ödülleri’ takdim edilecek. Yarın Halil-ür Rahman Gölü’ndeki parkta yerli ve yabancı yardım kuruluşlarının katılımı ile bir fuar gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda ise ‘Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil Toplum ve Devletlerin Rolü’ konulu bir sempozyum düzenlenecek. 8. Halil İbrahim Buluşmaları, yarın akşam Lübnanlı sanatçı Maher Zain’in konseri ile son bulacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri