8. Koçfest Spor Oyunları başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 8incisi gerçekleştirilen Koçfest Üniversite Spor Oyunlarının resmi açılışı gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusu Stadyumu’nda gerçekleşen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Üniversite Spor Oyunları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 73 üniversiteden 4500’e yakın sporcu, antrenör ve idareci ile çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin gösterisiyle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular bando eşliğinde stadyumda kortej yürüyüşü yaptı. Coşkuyla tribünleri selamlayan sporcular teker teker sahadaki yerlerini aldı.

HOŞGÖRÜ ŞEHRİ’NDE SPORCULARI AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

Organizasyon kapsamında bu kadar fazla sayıda sporcu, antrenör ve idareciyi Konya’da ağırlamanın büyük önem arz ettiğini belirten Vali Aydın Nezih Doğan, “Konya’dan tüm Türkiye’ye sporda sevgiyi, barışı ve kardeşliği göstermek istiyoruz” dedi. Ulusal nitelikte düzenlenen bu organizasyonun Konya’ya büyük katkı sağlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Selçuk Üniversitesi’nin her zaman için sanayi, belediye ve Konya halkı ile bütünleşerek kentte lokomotif görevi üstlendiğini ifade etti.

ÜNİVERSİTEMLE HER ZAMAN ONUR DUYDUM

Sporcuları ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise,“ Değişen ve gelişen üniversite sloganıyla yola çıktık. Akademisyeniyle, çalışanıyla öğrencisiyle el ele verdik ve bir bütün olduk. Biz değişime inandık ve başardık. Şuan buradaki coşku değişimi başardığımızın en önemli göstergesidir. Ancak şunu da söylemeliyim ki bu değişim ve gelişim hiç de kolay olmadı. Bu yolda bedeller de ödendi. Her zaman bu üniversitenin, buradaki öğrencilerimin rektörü olmaktan gurur ve onur duydum.” diye konuştu. 

FEDERASYONDAN TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından, 8. Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın bayrağı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Okudan, Üniversite Spor Oyunları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve KOÇ FEST Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl tarafından, önümüzdeki yıl oyunlara ev sahipliği yapacak olan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’a teslim edildi. Ardından Üniversite Spor Oyunları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, organizasyona katkılarından dolayı protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

SÜHOT BÜYÜLEDİ

Etkinlik kapsamında Selçuk Üniversitesi’nin Dünya 1’incisi olan Halk Oyunları Topluluğu, çeşitli yörelere ait gösteriler sundu. 30 dakika süren ve ilgiyle izlenen gösteri büyük alkış topladı. Açılış töreninde son olarak sevilen sanatçı ‘Aslı’ konser verdi. Şarkılarını öğrencilerle birlikte seslendiren sanatçı, yaklaşık 2 saat boyunca hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri