8 inç’lik Windows 8 Tablet

Tablet piyasasına hız katacak, 8 inç ekrana sahip Acer Iconia W3 ortaya çıktı.

 Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar ile tablet piyasasına daha küçük ekranlara sahip cihazların girebileceğini söylemişti. 7 ve 8 inç ekranlara sahip tabletlere karşı hazırlıklı olunmasını isteyen Microsoft, kendisi de teknolojilerini bu tabletler için uygun hale getirmişti. Fransız teknoloji sitesi Minimachines'de yer alan bilgilere bakılırsa, Microsoft söz konusu hazırlığını tamamladı ve Windows 8 işletim sisteminin kullanıldığı bit tabletin haberini verdi. Acer ile ortaklaşa bir çalışma yürüten Microsoft'un, kendisine partner olarak Acer'ı seçtiği düşünülüyor.


İnternet sitesinde yer alan Haber teknoloji takipçilerinin oldukça fazla ilgisini çekmişti, ancak bir süre sonra kaldırıldığı gözlendi. Bunun nedeninin ise Acer tarafından yapılan istek olduğu söyleniyor. Acer, 8 inçlik tabletini sır gibi saklamak istiyor olabilir. Söz konusu bu tabletin teknik özellikleri hakkında da bilgiler internete sızdı. 8 inç ekrana sahip olan Iconia W3′in çift çekirdekli 1.80 GHz hızında çalışan Intel Atom Z2760 işlemci ile karşımıza çıkması bekleniyor. 2 GB bellek, çift kamera, micro USB ve micro SD yuvaları olan bu tablet küçük boyutlarına rağmen, büyük işlemler gerçekleştirmek için uygun gözüküyor. Cihazın ne zaman satışa sunulacağı hakkında de çeşitli söylentiler söz konusu. İddialar doğru ise Acer imzası taşıyan bu 8 inç tablet, içerisinde bulunduğumuz yılın Ağustos ayında satışa sunulacak.


Iconia W3, 10 inçten küçük olan ilk Windows 8'li tablet olarak karşımıza çıktı. Bu özelliği ile satışa sunulduğunda tablet piyasasına hız kazandırması bekleniyor. Bunun yanı sıra, Microsoft da, 7 inç bir tablet üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Acer'ın bu tableti henüz tanımamış olmasının nedeni Microsoft'un da çalışmasını bitirmesini bekliyor olması olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri