8 bakan Perşembe günü Konya’da toplanacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki 15. ve 17. toplantılarını, 13 ve 18 Ağustos 2009 tarihlerinde Konya ve Şanlıurfa'da gerçekleştirecek.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, Kurulun bu iki ildeki bölgesel toplantılarına Babacan'ın yanı sıra devlet bakanları Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile merkezi ve yerel kamu idareleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarıyla meslek örgütleri temsilcilerinin katılacağı kaydedildi. Açıklamada, 15. EKK toplantısının, Ankara, Aksaray, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'ın aralarında bulunduğu Orta Anadolu'daki on bir ilin katılımıyla 13 Ağustos 2009 Perşembe günü Konya'da gerçekleştirileceği belirtilirken, bu toplantının ardından 17. EKK toplantısının ise GAP kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak dahil 9 ilin katılımıyla 18 Ağustos 2009 Salı günü Şanlıurfa'da yapılacağı belirtildi.
Yazılı açıklamada, bu toplantılarla gelişmelerin yerel düzeyde takibi ve ilgili taraflarla değerlendirilmesi ile sorun ve potansiyellerin bölgesel ölçekte ilgili taraflarla istişare edilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri