7den 70e herkes vardı

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' şenlikleri gerçekleşti

Haber Fotoğrafları için TIKLAYIN

Olimpik kültür ve bilincin daha çok yaygınlaşması doğrultusunda Konya’da düzenlenen “Olimpik Gün” şenliklerine Vali Aydın Nezih Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek renk kattı. Şenliklere 2 bin 53 kişi katıldı.

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' şenlikleri dün gerçekleşti. Türkiye'de Balıkesir'den başlayarak 10'ar dakika arayla Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Denizli, Rize ve İstanbul'da gerçekleştirilen etkinlikler TRT Spor'dan naklen yayınlandı. Konya’da da yürüyüşe yoğun bir katılım gerçekleşti. Konya Atatürk spor Kompleks’inden start alan yürüyüşe Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Tahir Akyürek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar ile birlikte çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamaya göre olimpik gün yürüyüşüne 2 bin 53 kişi katıldığı bildirildi.  Stadyumdan başlayan yürüyüş Anıt, Konya Lisesi ve Konya SGK Müdürlüğü önünden devam etti.  Bu güzergahı takip eden katılımcılar Konya Gar’ından tekrar Stadyuma dönerek yürüyüşlerini noktaladı.Yaklaşık olarak 40 dakika da tamamlanan parkur sonrasında yürüyüşe dahil olanlara katılım belgesi verilirken, yürüyüşün başlangıcı ve sonuçlanması TRT Spor tarafından canlı olarak yayınlandı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan böyle güzel bir organizasyonu düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de spor adına güzel bir günün yaşandığını ifade etti. Akyürek organizasyonu düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, etkinlik için 20 gündür çalıştıklarını ve 4 stant ile kayıt yaptıklarını ifade etti. Katılımın kendilerini memnun ettiğini söyleyen Ersöz, “Bu gün birlik ve beraberliğin artması ve halkın olimpizm ruhunu daha yakından tanıması adına yapılmakta. 3 kilometrelik bir parkuru birlikte yürüdük. Bugün yaptığımız yürüyüşle insanlara spor ve olimpizm ruhunu aşılamaya çalıştık. Eğlenceli ve güzel bir organizasyon oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum.”

''Olimpik Gün'' global bazda kutlanan ve hiçbir ulusa, kişiye, dine veya olaya atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket. 10 Haziran'da yapılacak faaliyetler kapsamında, 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek, isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen ''Olimpik Gün'' yaklaşık 20 yıldır dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlanıyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri