75’lik Dedenin Kütükle Rafting Deneyimi

Rize’de yaşayan 75 yaşındaki adrenalin düşkünü Osman Çavuşoğlu, Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi’nde birbirine tutturduğu ağaç kütükleri ile rafting yapmaya çalıştı. Yaşlı adam, kendisinin tasarladığı ilkel raftingi ile suya...

Rize’de yaşayan 75 yaşındaki adrenalin düşkünü Osman Çavuşoğlu, Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi’nde birbirine tutturduğu ağaç kütükleri ile rafting yapmaya çalıştı. Yaşlı adam, kendisinin tasarladığı ilkel raftingi ile suya gömülerek başarısız oldu.

İlçeye bağlı Hoşdere köyünde yaşayan Çavuşoğlu, Fırtına Deresi'nde bu yıl ilginç bir deneme gerçekleştirdi. Dedelerinin bir zamanlar derede kütüklerle su üzerinde ulaşım sağladığını anlatan Çavuşoğlu, 3'er metrelik iki çam kütüğünü birleştirerek sal haline getirdi. Isınma hareketleri yapan, türkü ve maniler söyleyen Çavuşoğlu, daha sonra da yeleğini giydi, kaskını taktı, küreğini de eline aldı. Genç raftingcilerin yardımı ile çam kütüklerinden oluşturduğu ilkel rafting aracını dereye indiren Osman Çavuşoğlu, kütüklerin üzerinde denge sorunu yaşayınca, daha ilk denemesinde suya gömüldü. Suyun sürüklediği kütüğü yakalayan gençler, kıyıya çekti.

Çavuşoğlu, "Kütüklerin büyük olması lazım. Küçük ve ince kütük olunca devrildik. Denge sorunu yaşadık. Bir dahaki seferde daha kalın kütükle deneyeceğiz. İstediğimiz gibi olmadı. Ama denemeye devam edeceğiz. İkinci denemede başaracağız." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri