747-8 Intercontinental, Airshow'da Görücüye Çıktı

Boeing ve Lufthansa bugün 747-8 Intercontinental uçağını Istanbul Airshow’da görücüye çıkardı. Lufthansa 747-8 Intercontinental, Türkiye’nin en büyük sivil havacılık fuarının ilk gününde kalabalıkları selamlamak için erken saatlerde...

Boeing ve Lufthansa bugün 747-8 Intercontinental uçağını Istanbul Airshow’da görücüye çıkardı. Lufthansa 747-8 Intercontinental, Türkiye’nin en büyük sivil havacılık fuarının ilk gününde kalabalıkları selamlamak için erken saatlerde uçuş yaptı.

747-8 Intercontinental, 10.su düzenlenen Istanbul Airshow’da bugün boy gösterdi. Son 20 yıl içinde Airshow, Türkiye’nin uluslararası havacılıktaki rolünün artan önemini vurgulayacak şekilde Avrasya bölgesinin en büyüğü oldu.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Türkiye, en yüksek mükemmellik standartları için sürekli çabalayarak gelişmekte olan havacılık ve uzay sektörüyle Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun arasında küresel bir kavşak olarak çok özel bir konumdadır. Boeing, Türk havacılığıyla yıllardır sürdürdüğümüz kilit ortaklıklara çok önem vermektedir. 747-8 Intercontinental’in burada İstanbul’da, sadece 20 yıl içinde bölgenin en büyük fuarlarından biri olan bir havacılık fuarında sergilenmesine yardımcı olmak bizim için onurdur.” dedi.

Boeing, bugüne kadar yolcu ve kargo uçağı olarak toplam 74 adet 747-8 teslim etti. Bu yıl Haziran ayında Lufthansa, üretim hattından çıkan 1.500’üncü 747’yi teslim aldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri