7 Yıldır Bekleyen Hacı Adayları, Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hac görevini yerine getirmek için kutsal toprakların yolunu tutan gözü yaşlı hacı adayları, aileleri tarafından dualar eşliğinde uğurlandı. 7 yılı aşkın süredir kuranın kendilerine çıkmasını bekleyen ailelerin mutluluğu gözlerinden...

Hac görevini yerine getirmek için kutsal toprakların yolunu tutan gözü yaşlı hacı adayları, aileleri tarafından dualar eşliğinde uğurlandı. 7 yılı aşkın süredir kuranın kendilerine çıkmasını bekleyen ailelerin mutluluğu gözlerinden okundu.

Atatürk Havalimanı'ndan buluşan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı. Kimisi 82 yaşındaki annesi ve eşiyle yola koyulurken, kimisi de eşiyle birlikte kutsal toprakların yolunu tuttu. 7 sene 3 ay bekleyen hacı adaylarından biri, "Şimdi ailemle birlikte gidiyorum Allah nasip ederse. İnşallah Allah kabul eder." dedi.

Daha önce hiç umreye gitmeyen ilk defa gitmenin mutluluğunu yaşayan bir başka hacı adayı ise, "7 yıl önce yazılmıştım, bu sene çıktı haccım. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin diyorum. 8 sene önce başvurmuştuk. Cenab-ı Allah bu sene bize nasip etti. Annemle beraberiz. Hanımım da var. Üçümüz beraber gidiyoruz. Allah bize bunu nasip ettiği için çok mutluyuz, hüzünlüyüz. Allah tam olarak ibadetimizi yapmayı bize nasip eylesin. Annem 82 yaşında, 2007 yılında yazıldı. O günden bu yana da her kura çekiminde bir hüzün yaşadık. Çok şükür Allah’a bu sene nasip oldu." diye konuştu. 82 yaşında hac görevini yerine getirmek için yola koyulan hacı adayı ise mutluluğunu şu cümle ile ifade etti: "Çok mutluyum. Allah bütün vazifelerimi yapmak için bana yardım etsin."

Mutluluğu gözlerinden okunan bir başka hacı adayı ise, "Kutsal topraklara böyle güzide bir hizmet ehli ile gitmenin bahtiyarlığı içerisindeyim. Cenab-ı Hak bizlere delil olanlara, bizlere hizmet edenlerden razı olsun. İnşallah onların gayretiyle, Rabb'imin yardımıyla ibadetimizi ifa edip döneceğiz."

Hacı adaylarını uğurlayan Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak da dinin önemli farizalarından birini yerine getirmek için yola koyulanları güllerle Medine'ye uğurladıklarını dile getirdi. Hacı adaylarından selamlarını Peygamber Efendimize (sav) iletmeleri ricasında bulunan Kabak, kafilenin kendileri için ayrı önem taşıdığını, bu sezonun ilk hacı adayı oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri