7 ülkeden 18 çocuk için sünnet merasimi

Konya'da 7 ülkeden 18 çocuk düzenlenen merasim ile sünnet oldu. El-Bir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Cırık, "2014'ten beri kardeşlerimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi

El-Bir Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, AID Uluslararası Doktorlar Derneği ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile çoğunluğu Konya'da bulunan sığınmacı ve mültecilerden oluşan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sünnet ettirdi. Hastane ortamında sünnet ettirilen çocuklar, düzenlenen bir program ile eğlendi. Türkiye, Suriye, Irak, Afganistan, Somali, Sudan ve Etiyopyalı ailelerin 18 çocuğunun sünnet merasimine El-Bir Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sinan Cırık, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Candan Duran, dernek üyeleri ile davetliler katıldı.

100 BİNLERCE İNSANA ULAŞTIK

Burada konuşan El-Bir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Cırık tarihi bir günü yaşadıklarını belirterek, "Geleceğe umutla baktıran bir birlik ve beraberliği şu an yaşıyoruz. Ümmet şu an onlarca ümmet ismi ile anılıyor. Şu an 7 ülkeden kardeşlerimiz burada. Ümmetin tarihi birlikteliğini görüyor, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu güzelliğin oluşmasında emeği geçenleri tebrik ediyoruz. El-Bir 2014'te bir kardeşimizin öncülüğünde kurulan ve mesai kavramı olmayan, gece gündüzü olmayan, bir iyilik kervanı. Bu işi destekçilerimiz ile yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 18 bin eve ulaştık. 100 binlerce insanımızın acil ihtiyaçlarını gidermek için mesai kavramı olmadan çalıştık. Bu Rabbimizin bir lütfudur" şeklinde konuştu.

ARTIK KAN DURSUN

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Candan Duran da konuşmasında, "El-Bir'i yıllardan beri takip ediyoruz. Mazlum coğrafyalardan ülkemize gelen kardeşlerimize kucak açan bir dernek. Bu tablodan duygulanmamak elde değil. Diliyoruz ki, bu coğrafyalarda kan dursun. Burada çok önemli bir açığı kapatan derneğimiz, hayra vesile oluyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz ancak buna vesile olan El- Bir Derneği'ne teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Programda Suriyeli bir kız 'Kardeşlik' şiiri okurken, değişik ülkelerden çocuklar müzik eşliğinde dans etti. Program yapılan dua ile son buldu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri