7 Aylık bebek, başka bir bebeğe hayat verdi

Konya'da beyin ölümü gerçekleşen 7 aylık Melike Nur'dan alınan karaciğer, karaciğer yetmezliği çeken ve yaşam mücadelesi veren 7 aylık Beren Şenocak'a nakledilmek üzere İstanbul'a gönderildi

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Yazlıca köyünde ikamet eden Ayşegül ve Abdullah Taş'ın üçüncü çocukları olan 7 aylık Melike Nur Taş, beyninde sıvı toplanması nedeniyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 7 aylık bebeğin beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine anne Ayşegül ile baba Abdullah Taş, bebeklerinin organlarını bağışladı.

OPERASYON SABAH 5'TE YAPILDI
7 aylık Melike Nur Taş'ın bağışlanan organları alınması için Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erioğlu başkanlığında Organ nakli Cerrahi Yrd. Doç Tevfik Küçükkartallar ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr.Fatma Şengül ile birlikte 10 kişilik ekiple sabah saat 05.00 sıralarında operasyon yapıldı.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve 2 saat süren operasyonda bebeğin karaciğeri alındı. Ameliyata katılan doktorlardan Tevfik Küçükkartallar sorumluluğunda karaciğer, ambulansla önce havaalanına, oradan da uçakla İstanbul'a götürüldü. Karaciğerin, karaciğer yetmezliği çeken ve yaşam mücadelesi veren 7 aylık Beren Şenocak'a takılmak üzere İstanbul Memorial Hastanesi'ne teslim edildi.

"SEVİNDİRİCİ TARAFI BAŞKA BİR BEBEĞİN KURTULMASI"
Üzülerek 7 aylık bir bebeğin karaciğerini aldıklarını belirten Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Doğuştan beyinde sıvı toplaması sonucu bebeğin beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi organlarını bağışladı. Yaklaşık 2 saatlik bir operasyonla karaciğeri aldık. Aldığımız Karaciğer'i İstanbul'a gönderdik. Bu olayın sevindirici tarafı da 7 aylık başka bir bebeğin hayatını kurtarmak oldu. Konya'da Ocak ayında iki organ bağışı oldu, bu Türkiye ortalamasında iyi bir rakam. Organ bağışını Türkiye çapında iyi duyurmak lazım.
Konya bu konuda iyi bir durumda" dedi.
Çocuklardan da organ nakli yapılabildiğini vurgulayan Erikoğlu, ancak takılacak olanlarında çocuklar olması gerektiğini, ancak nadiren iki böbreği bir yetişkine takma gibi bir durumun yaşandığını söyledi. Bebekten alınan organın bebeğe nakillerinin zaman zaman yapıldığı ancak yetişkinler kadar çok olmadığı öğrenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri