68 yaşında organları ile üç hastayı hayata bağladı

Nebi Akbaşın karaciğeri ve iki böbreği yaklaşık 2,5 saat süren operasyonun ardından alınarak Antalyaya gönderildi

Geçirdiği kafa iç kanaması nedeniyle üç gündür Meram Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 68 yaşındaki Nebi Akbaş’ın önceki gün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorlar ile görüşen ailesi Akbaş’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Nebi Akbaş’ın ailesinin bu kararı almasının ardından Meram Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Fatma Şengül başkanlığında organ nakline başlayan ekip yaklaşık 2,5 saat süren operasyonun ardından Nebi Akbaş’ın karaciğeri ve iki böbreğini başarıyla aldı.
Önceki gece 01 00 sıralarında tamamlanan operasyonun ardından 68 yaşındaki 1 çocuk babası Nebi Akbaş’ın karaciğeri ve iki böbreği ambulans ile Antalya Medical Park Hastanesi’ne gönderildi. Organların gönderilmesinin ardından açıklama yapan Dr. Fatma Şengül, “Hastamız üç gün önce damar rahatsızlığına bağlı olarak kafa iç kanaması teşhisi ile hastanemize gelmişti. Hadim ilçemizde çiftçilik ile uğraşan hastamızın üç gün süren tedavisinde elimizden gelen gayreti gösterdik. Ancak hastamız tüm çabalara rağmen kurtarılamadı” dedi.
Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi ile görüştüklerini ifade eden Dr Şengül, “Nebi Akbaş’ın tek çocuğu olan oğlunun, organ bekleyen hastaların durumlarını bildikleri için babasının organlarını bağışlama kararı bizleri çok duygulandırdı. Ailenin kararının ardından Nebi Akbaş’ın karaciğeri ile iki böbreğini tüm ekip arkadaşlarım ile birlikte büyük bir titizlikle alarak Antalya Medical Park Hastanesi’nde organ bekleyen üç hastaya nakledilmesi için ambulansla gönderdik. Organ bekleyen tüm hastalarımız adına Akbaş ailesini bir kez daha teşekkür ederken, hayattan ayrılırken bile üç hastayı hayata bağlayan Nebi Akbaş’a Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri