66 yaşında bilgisayar öğreniyor

Akşehirde, Halka Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu'nun açtığı bilgisayar işletmenliği kursuna giden 66 yaşındaki Kerim Kara, azmiyle çevresine örnek oluyor

Akşehir’de, Halka Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu'nun açtığı bilgisayar işletmenliği kursuna giden 66 yaşındaki Kerim Kara, azmiyle çevresine örnek oluyor.
Almanya'da uzun yıllar çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen Kara, 1 Kasım 2011'de Akşehir HEM'in açtığı bilgisayar işletmenliği kursuna kayıt yaptırdı.
Kara yaptığı açıklamada, derslerinde oldukça başarılı olduğunu söyledi.
Evine aldığı bilgisayarı nasıl kullanacağını bilmediği için ''öğrenmenin yaşı yoktur'' diyerek, kursa başladığını anlatan Kara, ''Şu anda öğrendiğim bilgiler çerçevesinde evimdeki bilgisayarı kullanıyorum ve Akşehir dışında yaşayan çocuklarım ve torunlarımla daha fazla iletişim kurabiliyorum. Çağın en önemli teknolojik yeniliğini daha yakından tanıyabilmek için bilgisayar kullanmanın gerekli olduğunu biliyorum'' dedi.
Herkesin bilgisayar öğrenmesi gerektiğine yürekten inandığını dile getiren Kara, 5'i kız 12'si erkek toplam 17 torunu olduğunu, bilgisayar kullanmayı öğrendikten sonra torunlarıyla oyun oynayıp internette sörf yaptığını ifade etti.
Akşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Usta Öğreticisi Zehra Şarlak ise Kara'nın yaş grubu olarak en yaşlı öğrencisi olduğunu bildirdi.
Kara'nın kursta yapılan 3 yazılı sınavda ortalama 85 puan alarak en başarılı öğrenciler arasında yer aldığını belirten Şarlak, Kara'yı tebrik etti.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri