62 proje yarıştı, ilk 4 proje ödüllendirildi

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencileri, Marka ve Marka Stratejileri dersinin uygulamasında özel sektör-üniversite işbirliği kapsamında Real Alışveriş Merkezleri için 62 proje hazırladı.

Pazarlama öğrencilerin dersleri teorik olarak gerçekleştirmesi yerine pratikte ve okul sonrası iş hayatına geçişte girişimcilik ruhunu geliştirmek, ekip çalışmasını güçlendirmek amacıyla hazırladıkları projede dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda bir araya gelen öğrenciler ödüllerini Okul yöneticileri ve Real Yetkililerinden aldı.
Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özcan, öğrencileri geliştiren bu tür projeleri desteklediklerini belirterek, “Teorikten çok uygulama dersleri öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyor. Bu tür fırsatları öğrencilerimize sunan özel sektöre teşekkür ediyoruz” dedi.
Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Mete Sezgin, bu projeyi 3 ayda hazırladıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Sezgin, “Pazarlama bölümünde görülen dersleri uygulamalı olarak gerçekleştirdik. Marka değeri oluşturan projeler geliştirdik. Öğrencilerimiz güzel projeler ortaya koydu. 62 proje arasından ilk 4 projeyi seçmek için çok zorlandık. Öğrencilerimiz pazarlamanın sadece derste değil gerçek hayatta da uygulamasını gördü” diye konuştu.
Real İşletme Müdürü Bora Altuğ, alışveriş merkezi olarak marka değeri oluşturan projeleri desteklediklerini belirterek, “Türkiye’nin sayılı alışveriş merkezlerinden biriyiz. Bu sektördeki projelere destek vermeye devam edeceğiz. Özellikle üniversite ile işbirliğimiz sürecek” dedi.
Konuşmaların ardından 62 proje arasından ilk 4’e giren proje sahiplerine ödülleri verildi. Birinciliği “Pazarlama Analizi ve Anket, belirli gün ve haftalar, tanıtım filmi, şehir içi taşımacılık, market içi satış geliştirme, radyo reklamı” alanında proje hazırlayan 6 öğrenciye bin TL’lik alışveriş çeki,  İkincilik elde eden “Real Küpü, dünya yıldızı, taze Real, Real’e davet, Realmatik” konulu çalışmalarıyla 4 öğrenciye 750 TL,  üçüncülükte yarışan “Tedarikçi Daveti, ürün çeşitliliği, gerilla tekniği, öğrencilerin ilgisine, müşteri çeşitliliği” projeleriyle 5 öğrenciye 500 TL, mansiyon ödülü “Real’de engellilere yönelik sosyal proje” ile 5 öğrenciye 250’lik alışveriş çeki verildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri