60 Yıl Önce Savaştıkları Topraklara Bu Sefer Kutlama İçin Geldiler

Kore Savaşı’nın sona ermesinin 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, savaş gazileri Kore Yarımadası’na akın ediyor.

Kore Savaşı’nın sona ermesinin 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, savaş gazileri Kore Yarımadası’na akın ediyor.

27 Temmuz 1953’de sona eren Kore Savaşı’nın 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Güney Kore’de ve Kuzey Kore’de bir çok etkinlik düzenlenmeye devam ediyor. Kuzey Kore, kutlama törenlerini ‘Arirang Gösterileri’ adı altında hafta başı başlattı. Kuzey Kore’deki gösteriler 29 Temmuz’da sona erecek. Gösterilerde sık sık savaşa katılan Çin ile olan dostane ilişkilere atıfta bulunulduğu aktarıldı.

Güney Kore’de ise kutlamalar bugün başladı. Bir çok enstitü ve araştırma merkezinde Kore Savaşı’na ilişkin seminerler verildi.

Öte yandan savaşa katılan 16 ülkeden gaziler ise Güney Kore’ye akın etti. Güney Kore Savunma Bakanlığı ve Emekli Askerler ve Vatanseverler Birliği tarafından organize edilen gösteri ve konserlere katılacak olan gazilerin yol masrafları ise yine bu iki kurum tarafından karşılanacak.

En büyük kutlama törenleri ise yarın yapılacak. Savaş Müzesi’nin önünde yapılacak törene Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin katılacağı ifade bildirildi. Pazar günü ise Busan şehrindeki Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı’nda anma törenleri yapılacak. Güney Kore’ye gelen savaş gazilerinin hemen hemen tüm törenlere katılması ön görülüyor.

Öte yandan savaşa iştirak eden ülkelerden bazıları ise törene üst düzey katılım gösterecek. Alınan bilgiye göre Yeni Zelanda Başbakanı başta olmak üzere bazı ülkeler bakanlar düzeyinde katılım gösterecek.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri