6 yaşındaki mesut, ilik bekliyor

Konya'da yakınlarının dokusu uymadığı için ilik nakli yapılamayan lösemi hastası 6 yaşındaki Mesut Çetinkaya, uygun ilik bekliyor.
Ayşe Çetinkaya (41), 4 çocuğundan en küçüğü olan 6 yaşındaki Mesut'a 3 ay önce Selçuk Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde lösemi teşhisi konduğunu söyledi.
Eşinin köyde çobanlık yaptığını belirten Çetinkaya, ''Eşimle birlikte oğlumuzun yaşayabilmesi için doktorlarımıza yalvardık. Onlarda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Mesut, uygulanan ilk tedaviye yanıt vermedi. Daha sonraki tedavilere yavaş yavaş yanıt vermeye başladı'' dedi.
Hastalığın çok fazla ilerlemesiyle oğlunun ağrılarının da arttığını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:
 ''Gözüm gibi baktığım Mesut, gözümün önünde eriyor. Doktorlar ilik naklinin şart olduğunu söyledi. Kardeşleri ve bizler tahlil yaptırdık. Bizim dokular uymadığı için ilik nakli yapılamadı. Uygun iliğin bulunup, oğlumun tekrar hayata dönmesini bekliyoruz. Mesut'un moralinin yüksek olması gerekiyor. Bu yüzden onun yanında bu konuları çok fazla açmamaya gayret gösteriyorum. Şimdi sağlık güvencesi olarak elimizde bulunan yeşil kartla tedavilere devam ediliyor.''
OYUNCAKLAR BİLE MUTLU ETMİYOR  
Oğlunun hastalığını anlatırken sürekli ağlayan Ayşe Çetinkaya, şöyle dedi:
''Bir annenin yaşayabileceği en kötü şeyi yaşıyorum. Onun mutluluğu için uğraşıyorum. Bizler çok fazla oyuncak alamadık. Hastaneye gelen ziyaretçiler oğluma oyuncak getiriyor. Ancak Mesut'u çok istediği oyuncaklar bile mutlu etmiyor. Sürekli yatmaktan da çok sıkıldı. Onu oyalamak zor oluyor.''
Mesut Çekinkaya ise evine gitmek istediğini ve arkadaşlarıyla bir araya gelip oyun oynamayı çok özlediğini ifade etti.
İLİK NAKLİ ŞART
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran Çalışkan, hastanelerine gelen Mesut'a lösemi teşhisi koyduklarını ve hemen tedaviye başladıklarını bildirdi.
İlk başlarda tedaviye yanıt vermeyen Mesut'tan uzun uğraşlar sonunda olumlu sonuç aldıklarını belirten Çalışkan, şöyle konuştu:
''Hastalık ilerlemiş. Riski çok fazla. Tedaviyi uzattık. Hemen ilik nakli için ailesini araştırdık. Doku uymadı. Bunun üzerine gerekli yerlere başvurduk. Uygun verici bulunmasını bekliyoruz. Tekrarlama riski çok yüksek. Kemoterapiyle düzen tutması çok zor. Mesut'un yaşayabilmesi için ilik nakli şart.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri