6 bin kişiyi istihdam eden firma iflas etti! 20 milyar liralık satış bile borçlara yetmedi

Türkiye ve dünya genelinde otomotiv sektöründe üretim yapan çok sayıda firma var. Bu firmalarla ilgili ekonomik tabloya bağlı gelişmeleri herkes merak ediyor. Son olarak 6 bin kişiyi istihdam eden meşhur bir fabrika resmen iflas etti.

Küresel ekonomik krizin sonucunda dünyanın ticaret dengeleri alt üst oldu. Son aylarda birçok ülkede iflas dalgası görülüyor. Koronavirüs pandemisiyle değişen ticari dengelere firmalar ayak uydurmakta zorlanıyor. Durum böyle olunca iflas haberleri artarak gelmeye devam ediyor.

Ekonomi uzmanları ise bu kadar sorunun yaşandığı bir ortamda iflasların kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor. Türkiye bu süreçte haziran ayına kadar çok iyi sınav verdi. Sonrasında ise büyük bir iflas dalgasıyla karşı karşıya kaldı.

Son haftalarda ise artan faizlerden dolayı sektörlerde finansman sorunu zirveyi görmüş durumda. Ekonomistler bu süreci firmaların kemer sıkma politikalarıyla atlatabileceğini ifade ediyor. Tüm gelişmeler yaşanmaya devam ederken bir iflas haberi daha gündeme bomba gibi düştü.

Sektöründe dünya liderleri arasında yer alan meşhur firma resmen iflas etti. 1866 yılında kurulan firmanın otomotiv sektöründe faaliyet gösterdiği öğrenildi.

6 binden fazla çalışanı olan meşhur firmanın otomobil üreticilerine, tekstil ve köpük bazlı ekipman parçaları tedarik edip, amortisör, panel ve yalıtım malzemelerini de ürettiği belirtildi.

20 MİLYAR LİRALIK SATIŞ BİLE KURTARMADI

İflas eden firma, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Bocholt şehrinde bulunan Borgers Grubu oldu. Borgers yakın zamanda Polonya, İsveç, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde 650 milyon euroluk yıllık satış gerçekleştirmişti.

Yani bu miktarda 20 milyar liraya denk geliyor. Bu satışlar bile meşhur firmanın kurtuluşu için reçete olmadı. Borgers Grubu'nun iflasını duyan herkes şok oldu.

Ekonomi Haberleri