6 Bin Kişi İle Atatürk Portresi Ve İmzası Oluşturulacak Hedef Guinness'e Girmek

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin başlamasının 92. yıldönümü sebebiyle 26 Ağustos Generkurmay Başkanlığı’nın özel izniyle Anıtkabir’de 6 bin gönüllü Atatürk portresi ve imzasını oluşturacak. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün...

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin başlamasının 92. yıldönümü sebebiyle 26 Ağustos Generkurmay Başkanlığı’nın özel izniyle Anıtkabir’de 6 bin gönüllü Atatürk portresi ve imzasını oluşturacak. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün tarafından geliştirilen projenin tanıtımı için Ankara Garı’nda Hava Kuvvetleri Komutanlığı bandosu özel bir konser verdi. Koronun seslendirdiği İzmir Marşı’nı yolculuk için tarihi gara gelen vatandaşlar da eşlik etti.

26 Ağustos Saat 13.00’de Anıtkabir’de Genelkurmay Başkanlığı’nın özel izni ve Anıtkabir Komutanlığı’nın desteği ile 6 bin gönüllü Atatürk’ün portresini ve imzasını oluşturacak. Son olarak geçtiğimiz yıl 29 ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin 990 kişiyle Bursa’da yapılan Atatürk portresi ve imzası bu kez Anıtkabir’de oluşturulacak. Projede hedef; Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek.

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün tarafından geliştirilen proje, tamamen gönüllülük ilkesine dayanıyor. Proje, Ankara Garı’nda gerçekleştirilen sürpriz bir organizasyon ile tanıtıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Caz Orkestrası 26 Ağustos'ta Anıtkabir'de yapılacak organizasyona dikkat çekmek için Ankara Garı’nda ilginç bir tanıtıma imza attı. Provaları Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda gerçekleştirilen ve 70 kişiden oluşan orkestra ve gönüllüler korosu, vatandaşların hiç beklemedikleri bir anda İzmir Marşı’nı çalmaya başladı. Gar binasının değişik kapılarından salona giren müzisyenler, vatandaşların şaşkın bakışları arasında bir anda dev bir koroya dönüştü. Gizli kameralar ile çekimleri yapılan organizasyon, vatandaşların alkışlarıyla son buldu. Dünyanın en büyük canlı portresi olma özelliği taşıyacak olan Atatürk portresi 26 Ağustos Salı günü Anıtkabir Bayrak Alanı’nda 6 bin kişinin katılacağı törenle tarihe geçecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri