6 ay arayla iki Alman devi firma Türkiye'den çekildi!

Son yıllarda dünya çapında yaşanan ekonomik kriz bir çok küresel firmayı zorluyor. Bir çok firma farklı ülkelerdeki yatırımlarını durdurma kararı alıyor.152 yıllık metal şirketi Wuppermann da Türk şirketle yollarını ayırdı.

Küresel ekonomik kriz birçok şirketin radikal kararlar almasına sebep oluyor.

Özellikle Almanya son dönemde en çok iflasın yaşandığı ve ekonomik krizin derinden hissedildiği ülkelerin başında geliyor.

Geçen yılın Ağustos ayında Türkiye’deki en önemli çelik şirketlerinden Borusan ile ortaklığını sona erdiren Mannessmann’ın ardından bu kez 152 yıllık metal şirketi Wuppermann da Türk şirketle yollarını ayırdı. 152 yıllık Alman devi Türkiye'den çekilme kararı aldı! 2013’te Galva Metal’in yüzde 35’ini alarak Türk ağır sanayisine adım atan Wuppermann, hisselerini ortağına geri satarak Türkiye’deki üretimden çekildi. 152 yıllık Alman devi Türkiye'den çekilme kararı aldı! Böylece 6 ay arayla iki Alman metal devi, Türkiye’deki ortaklıklarını sona erdirme kararı aldı. Merkezi Leverkusen'de bulunan Wuppermann AG, yassı ürünler, borular ve çeşitli çelik ve sac işlerinin üretimi yapıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri