6 aile yaylada mahsur bekliyor!

Seydişehir Yolu’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan evlerinde mahsur kalan vatandaşlar çocuklarını okula gönderemezken yolların açılması için yaptıkları girişimler sonuçsuz kaldı

Eberdes Yaylası’nda ikamet eden vatandaşlar kar nedeniyle mahsur kaldı. Seydişehir Yolu’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan evlerinde mahsur kalan vatandaşlar çocuklarını okula gönderemezken yolların açılması için yaptıkları girişimler sonuçsuz kaldı. Yetkililere yaptıkları girişim neticesinde ‘Kışın yaylaya gitmeyin’ cevabını alan vatandaşlar çaresizlik içerisinde bekliyor. Yaylada mahsur kalan vatandaşlardan Nihat Çelikten, “15 gün önce oluşan tipi nedeniyle yayla yolunda 1 metre kar var. Okulların ikinci dönemi başladıktan beri çocuklarımız okula gidemiyor. Yetkililerden yolu açmalarını talep ediyoruz” dedi.

2 Ay önce girişimleri ile yayla yolunun açıldığını ifade eden Çelikten, şöyle konuştu: “İlk kar yağdığında ve yollar kapandığında belediyeye yolun açılması talebini ilettik, araç olmadığını söyleyerek yardımcı olmadılar. Valilik ile yaptığımız görüşmeler neticesinde AFAD ekipleri yolumuzu açmıştı. Fakat 15 gün önce oluşan tipi tekrar yollarımızı kapattı. Hiçbir ulaşım imkânımız kalmadı. Çocuklarımız okula gidemiyor. Bin 500 hayvan var, bunların yemleri, samanları bitmek üzere. Belediye ekipleri ‘Kış günü orada ne işiniz var?’ diyor. Bu kadar hayvanı mahalleye mi getirelim. Mahalledeki çardakları kapatıyorlar. Burada 6 hane var. 3 çocuk okula gidemiyor. Meram’a sadece 5 kilometre uzaktayız. Çaresiz bekliyoruz. Seydişehir yolundan 3 kilometrelik bir yol açılacak. 10 gündür oyalıyorlar. Elimizdeki erzak ve ekmeğimiz de bitiyor. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri