55 Yaşında zirvedeyiz...

Hâlid Şen

1969 yılında Ziya Tanrıkulu tarafından hakikati haykırmak için kurulan "Türkiye'de Yarın", 1991 yılında Ali Güneri ve dava arkadaşları tarafından devralınarak "Merhaba" ismi ile yine hakkın ve hakikatin sesi olmaya devam etti. Bugün de Merhaba, insanımıza doğru haberi ulaştırmak için her türlü platformda, yayıncılığına çizgisini bozmadan devam ediyor.

HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYEN KURUM

Çizgisini bozmamanın ve gazeteciliğin gereklerini yerine getirmemenin bedelini yıllardır ödüyoruz. Pek çok kez, yanlışları dile getirdiğimiz için, milletin menfaatine olmayan işlere çomak soktuğumuz için reklamlarımız kesildi. Organize bir şekilde ambargoya maruz kaldık fakat unuttukları bir nokta vardı; "Merhaba'nın arkası sağlam!". İhlas ile çalışma ve bunun neticesinde halkımızın duaları, desteğini her zaman arkamızda hissettik.

MERHABA GAZETESİ SADECE BİR GAZETE Mİ?

Tabii ki hayır. En başta Merhaba bir okul gibi çalışmaktadır. "Gazeteciliğin okulu" olarak anılan Merhaba'dan yüzlerce gazeteci yetişti. Bu gazeteciler Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini başarı ile icra ediyor. Bugün kurumumuzda 30 yıldan fazla çalışan mesai arkadaşlarımız var. Köklerine bağlı, kurum birikimine ve değerlerine sahip çıkan gazetemiz, rakipleri arasında en çok kadroyu barındıran bir kurumdur. Mesai arkadaşlarımız arasında bire bir yaptığım bir ankette istisnasız tüm arkadaşlarımın bu kurumu bir "Aile" olarak tanımlaması belki de başarıyı getiren en önemli sebeplerden sayılabilir.

ZİRVEYE ALIŞIĞIZ

Belki klasik bir söz gibi gelecek ama Merhaba hep ilkleri başardı, hep taklit edilen oldu. Gazeteler arasında ilk renkli baskı, ilk internet sitesi, ilk video yayıncılığı, ilk çok dilli gazete ve daha saysak uzayıp gidecek bir liste... İlkleri başaran bu kurum hep zirvede oldu. İlkleri başaran da taklit edilmeye mahkumdu! İnternet sitelerine resmi ilan düzenlemesi sonrası aranılan kriterlere merhabahaber.com biz zaten hazırdık. Yine tek başınaydık. Bugün, günlük ortalama ziyaretçi sayısı 100 bine ulaşmış, Türkiye ve dünyanın her noktasında okunan bir haber sitesi olduk. İşini iyi yapan, emek veren rakiplerimizi tenzih ediyorum ama bazı şeyler taklit de edilemiyor. İstenilen ziyaretçi sayılarına ulaşabilmeleri için "bot" basmaktan başka çareleri yok!

GAZETECİLİK DIŞI PLANLARDAN UZAĞIZ

Başka derdimiz, işimiz yok, sağa sola bakmıyoruz, iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının, hakkın ve adaletin hakim olduğu bir yaşam için gazetecilik yapıyoruz. Para odaklı, gazetecilik derdi taşımayan kapanma ve birleşme planları ile alakamız yok. Enerjimizi işimize veriyoruz. İşimizi yukarıda da belirttiğim gibi "İhlas" ile yaptığımız için biz inanıyoruz ki; Cenab-ı Hakk yardım ediyor. Merhaba'yı kuran, zor şartlarda çalışan, gecesini gündüzüne veren çaycısından, grafikerine, muhabirinden çaycısına rahmetli olmuş emektarlara Allah'tan rahmet diliyorum. Sağ olanlara da sağlıklı uzun ömürler dilerken, özveri ile çalışıp sıkıntılı anlarımızda bir bütün olarak kenetlenen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Dile kolay 55 yılı, bir günde kutlayıp geçmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde yine şehrimiz için bir ilk olacak olan ve uzun süredir hazırlığını yapmış olduğumuz, "55 yıllık kurum tarihi" kitabını baskıya göndereceğiz. Gazete, internet haber sitesi, Merhaba Şehir Dergisi, Akademik Sayfalar eki ve diğer düzenli çıkan eklerimiz yayın hayatına devam ederken, önümüzdeki haftalarda Konya'nın üreten insanlarına fayda sağlayacak bir internet sitesini daha açacağız.

Bizler bugün var, yarın yokuz. Merhaba'nın bundan sonra da Hakk'ın gür sesi olması duasıyla...

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.