55 yaşında atletizme geri döndü

Konya’da, 6 yaşındayken babasını kaybettikten sonra, annesi de ikinci evliliğini yapınca yetiştirme yurduna verilen Durali Yıldız, ekonomik nedenlerle 14 yıl ara vermek zorunda kaldığı atletizme, 55 y
Konya’da, 6 yaşındayken babasını kaybettikten sonra, annesi de ikinci evliliğini yapınca yetiştirme yurduna verilen Durali Yıldız, ekonomik nedenlerle 14 yıl ara vermek zorunda kaldığı atletizme, 55 yaşında tekrar dönerek idealleri için koşmaya başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımı sporcusu, 6 çocuk ve 8 torun sahibi Durali Yıldız (57), yaptığı açıklamada, 6 yaşında babasının ölümünün ardından annesinin tekrar evlendiğini, kendisinin de 8 yaşındayken Sosyal Hizmetlere bağlı yurda verildiğini söyledi.
Yıldız, yaz tatilinde yanına gittiği annesinin evinde üvey babasından sürekli dayak yediğini belirterek, “Bu yüzden her dayaktan sonra 8 kilometre uzakta oturan babaannemin yanına karanlıktan korktuğumdan hava kararmadan gidebilmek için koşardım. Bu durum benim kaslarımı geliştirdi. Üzülmesini istemediğim annemin yanına üvey babamdan dayak yiyeceğimi bile bile giderdim. Çünkü annem de dayak yerdi. Onu korumak isterdim” diye konuştu.
ÜVEY BABA VE KARANLIK KORKUSU HIZLI KOŞTURDU
Yıllarının hep bu şekilde geçtiğini gözleri dolarak anlatan Yıldız, şunları kaydetti: “Okulda yapılan atletizm seçmelerine ilgim vardı. Ancak cesaret edemiyordum. Hızlı yürüdüğümü ve koştuğumu fark eden okuldaki öğretmenlerim beni atletimizle tanıştırdı. Türkiye ve il bazında derecelerim oldu. Ancak yurttan ayrılınca bir süre ekonomik nedenlerden dolayı spora da ara vermek zorunda kaldım. Birçok yerde çalıştım. Yurt dışına bile gittim. En sonunda emekli olunca 2 yıl önce tekrar spora başlamaya karar verdim. 14 yıl sonra ideallerimin peşinde koşmaya karar verdim. Bugüne kadar 10 Türkiye birinciliğim bulunuyor. 2009 yılında ferdi olarak katıldığım, İzmir’de yapılan 19. Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede birinci oldum ve Balkan rekoru kırdım. Macaristan’da yapılan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonasında da 1500 metrede üçüncü oldum.”
HEDEFİ DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Hedefinin dünya ve Avrupa Şampiyonluğu olduğunu dile getiren Yıldız, ideallerine ulaşıncaya kadar koşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Yıldız’ın antrenörü Konya Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımı Antrenörü Ali Topal, taşrada yaşayan ve çeşitli sıkıntılara maruz kalan sporcuların genelde başarılı olduğunu söyledi. Bu sporculara en iyi örneğin Durali Yıldız olduğunu vurgulayan Topal, “Çektiği sıkıntı sporcumuzu olgunlaştırmış. Şimdi çalışma azmi, disiplinli oluşuyla diğer sporculara da örnek oluyor. Kulüp Başkanı Cevdet İşbitirici’nin yardımlarıyla bu tür zorluklarla mücadele eden sporculara desteklerimiz sürecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri