53 Yıllık Okul Binasını Belediye Yenileyecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitime büyük önem ve destek verdiklerini belirterek, "Elmasbahçe okulları yenilenecek, bölge modern bir eğitim kurumu kazanacak." dedi.Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitime büyük önem ve destek verdiklerini belirterek, "Elmasbahçe okulları yenilenecek, bölge modern bir eğitim kurumu kazanacak." dedi.

Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Elmasbahçe İlk ve Orta Okulu’nda incelemelerde bulundu. Altepe, özellikle eski mahallelerde, kapasitesi yetersiz kalan okullarda yenileme çalışmalarını önemsediklerini dile getirdi. Elmasbahçe İlköğretim Okulu’nda yıllardır beklenen sıkıntıların sona ereceğini vurgulayan Başkan Altepe,şunları kaydetti: "Büyüyen ve mahallenin ihtiyaçlarına cevap veremeyen okulda, sorunların bugüne dek beklemesinin bir nedeni de çevresindeki kamulaştırmalardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde başta merkez mahallelerde faaliyetlerimizi hızlandırdık. Dar bir alanda kalan ve sosyal donatı alanlarının da eksikliği hissedilen Elmasbahçeler Mahallesi’nin daha yaşanabilir hale gelmesiyle ilgili faaliyetler sürüyor. Başta okullarımızın tekrar düzenlenmesi ve yapılanması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Okul alanında bulunan binaların kamulaştırması başladı. Bu kapsamda 9 bina kamulaştırılıp 1200 metrekarelik yeni bir alan buraya ilave edilecek. Bu alan da en güzel şekilde projelendirilip güzel bir okul binası, müştemilatı ve spor salonlarıyla birlikte bölgeye, Bursa’ya yakışan güzel bir eğitim kurumu kazandırılacak."

Okulun yapımına hayırsever iş adamlarının da destek vereceğini ifade eden Altepe, yeni eğitim kompleksinin kısa zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da yenilenen okulların da bu desteğin en somut örneği olduğunu söyledi. Elmasbahçe Ortaokulu Müdürü Müge Canar ise okulun çok merkezi bir yerde olmasına rağmen 1960 yılından beri kullanılan eski binada eğitim ve öğretimin devam ettiğini belirterek, yaşanan sıkıntıları anlattı. Okulda yaklaşık 600 öğrenciyle 11 dersliğe sığmak zorunda kaldıklarını belirten Canar, "Okulun alanlarını yeterli derecede kullanamıyoruz. Spor salonlarımız yok. Badminton alanında Türkiye birinciliği bulunan bir okul olmamıza rağmen çocukların yeterli çalışma sahaları yok. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle okulumuzun yenilenecek olmasından dolayı çok heyecanlıyız." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri