52 yıl sonra hasret giderdiler

1960 yılında, 52 yıl önce Konya Ticaret Lisesinden mezun olan 29 arkadaştan sağ kalanlar 52 yıl sonra okullarında toplandılar

1960 yılında, 52 yıl önce Konya Ticaret Lisesi’nden mezun olan 29 arkadaştan sağ kalanlar 52 yıl sonra okullarında toplandılar. Yurdun, dış ülkelerin çeşitli şehirlerinde üst düzey yönetici, tüccar, sanayici olan ticaretlileri okullarının girişinde Meram Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Fatih Özdemir karşıladı, “Okulunuza hoş geldiniz” dedi.  Ticaret Lisesi’nin ilk binası ikinci katındaki sınıflarına çıkan konuklar, 52 yıl önce kalktıkları kendi sıralarına oturdular, eski sınıf mümessilleri yoklama yaptı; sağ olanlar, “Burada” diye seslendi. Sınıf sıralarında her eski ticaret liselinin yanında bir genç öğrenci ticaret liseli yer aldı; “Ticaret Liselilik devamlıdır” mesajı verildi.  Okul Müdürü Fatih Özdemir, Ticaret Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Mustafa Sırrı Demirel eski mezunlarına bir dizi sürpriz sundu. Eski not defterleri, mezuniyet belgeleri gösterildi; “Sevgilimiz Ticaret Lisesi: 52 yılda seni hiç unutmadı”. “52 yılda okulumuzu da birbirimizi de unutmadık” afişleri asıldı. Lisenin konferans salonunda öğrencilere, ziyaretçiler adına, Mustafa Oğuz “sağlıklı yaşam” konulu bir konferans verdi, 1960’lardan anılar anlatıldı. Meram Ticaret Meslek Lisesi eğitim ve spor tesislerini gezen, bilgi alan ,”1960 Mezunları” onuruna, öğrencilikleri sırasında diktikleri çamlar altında yemek sunuldu, aile fotoğrafı çekildi. 190 Ticaret Lisesi mezunlarının “Ticaret Lisesi’ne Vefa” ziyaretlerinin kalanlara iki yılda bir yapılacağı açıklandı.

YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ

1960 mezunlarının bir araya geldiği günde konuşan Meram Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Fatih Özdemir, “Yuvanıza hoş geldiniz. Sizin yolunuzda, şimdi, burada 2300 kardeşiniz yürüyor; tanışmak için bekliyor. Ziyaretinizle hem bizi, hem çocuklarımızı sevindirdiniz, onur verdiniz, “vefa” göstermede örnek oldunuz” dedi. Konya Ticaret Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Mustafa Sırrı Demirel de“Okulunuza, sınıfınıza, sıranıza hoş geldiniz. Çoğunuzun içinde altı yıl okuduğu tarihi okul binanız, sınıfınız sizin bıraktığınız gibi duruyor. Emanetinizi Ticaret Liseli kuşaklar boyu koruduk. Elli yıl sonra da olsa geleceğinizi seziyorduk. Buyurun sınıfınıza; yoklamanızı yapın, dersinize başlayın” diye konuştu. 1960 mezunlarından Seyit Küçükbezirci, “Meram Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Fatih Özdemir; Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, öğretmenler, öğrenciler bizi unutulmaz sürprizlerle ağırladılar. Demek ki, “Ticaret Liseli” olmak aidiyeti kuşaktan kuşağa aktarılıyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri