500 TL ve 1000 TL ne zaman basılacak? Beklenen cevap geldi

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle 200 TL yetersiz gelmeye başladı. Özellikle büyük alışverişlerde nakit para taşımak zorlaştı. Bu gerekçeyle 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların basılması gündeme geldi.

Türkiye'de Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yeni banknot basım iddiaları arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'dan konuyla alakalı kritik açıklamada geldi. Karahan; TÜİK verileri, tasarruf tedbirleri, 500 ve 1000 liralık banknotlar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

500 TL ve 1000 TL İÇİN AÇIKLAMA

Türkiye genelinde yaşanan enflasyondan kaynaklı para ihtiyacının artığını vurgulayan ekonomistlerin bu kapsamda talep ettiği 500 ve 1000 liralık banknotlar için çalışma devam ediyor. Fatih Karahan, “Bu kapsamda, küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Fatih Karahan, “Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor” diyen Karahan , “Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu açıklamalara göre kısa zaman içinde 500 TL ve 1000 TL'nin basılması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri