50 yıldır buluşuyorlar

Bu yıl Doğanhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları buluşmasının 50.'si düzenlendi. Mezunlar buluşmasında okulun fen lisesi programına dahil olması, 24 derslik okul binası ile 200 kişilik pansiyon binası açılışı sevinci de yaşandı

Doğanhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları buluşmasına AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Serkan Yorgancılar, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Konya İl Başkanı Yasin Gündüz, Yargıtay Üyesi Murat Kıyak, Doğanhisar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu ve Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, Doğanhisar İmam Hatip Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Gündüz, HSK Genel Sekreteri Yakup Dokgöz, katıldı. Etkinlik  Doğanhisar Ulu Camii’de Hatim ve Öğle Namazı ile başladı. Ardından Anıt Meydanı’dan mehter eşliğinde okul alanına kadar yürüyüş ile devam etti. Yürüyüş ile birlikte Doğanhisar İmam Hatip Fen Lisesi yemekhanesinde geleneksel Konya pilavı ikram edildi.

DOĞANHİSAR’DAN MEZUN OLMAK AYRICALIKTIR

Doğanhisar’da eğitim gören Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu okulda çok fazla anılarının olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bizden önce ve sonra mezun olan değerli insanlarımızla birlikte büyük bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Doğanhisar,  yatılı okul açan ilk ilçedir. Doğanhisar mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Bizler dayanışma içerisinde olarak kültürümüzü korumalıyız. Gerekirse STK’lar kurarak yolumuza bakmalıyız. Zaman zaman İmam Hatip Liseleri baskılara uğramıştır. Biz o zamanı yaşayarak eğitimimizi gördük. İmam Hatip Liselerine öğrenci gelmemesi için çok uğraşılmıştı. Ancak kendini davasına adayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu baskılar kırıldı. Bundan sonra okullarımızın önü açıldı ve şer güçleri bertaraf edilmek için çalışıldı.”

“DAYANIŞMA GRUPLARI KURABİLİRİZ”

Prof. Babaoğlu, Doğanhisar için gerçekleştirdikleri hizmetleri altını çizerek, “Bizim okuduğumuz zaman içerisinde çok kaliteli eğitimler veriliyordu. Bugün bu eğitimleri tekrar vermek için kaliteli eğitim için yoğun bir şekilde çalışmak gerekiyor. Ulaşım, doğalgaz, STK üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Gerekirse dayanışma grupları kurarak iletişimimizi geliştirmemiz gerekiyor.  Doğanhisar İmam Hatip Fen Lisesi Programı bu adımları atmak için bir fırsat olabilir. Bugün somut adımlar atmayı bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

BÖLGE DIŞINDAN ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEK

Burada bölgenin göç sorunuyla ilgili çalıştıklarını vurgulayan Doğanhisar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, okullarda yetişecek gençlerin Doğanhisar’ın dışarı bakan yüzü olacaklarını belirtti. Kaymakam Abbasoğlu, “Buranın kuruluşunu bizler yeni öğreniyoruz. Ancak sorumluluklarımızın farkında olarak bu manevi hayatı tekrar yaşatmak için uğraşıyoruz. Başta bu okullar ve pansiyon için başvurularda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Doğanhisar İmam Hatip Lisesi bu yıl çok büyük bir atılım sağladı. Okulumuz fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi program okulu olarak şu an geçti.  Göreve başladığımız zamandan bu yana Doğanhisar’ın göz sorunu ile ilgili çalışmalarımız oldu. Göçü önlemek adına Doğanhisar’da ortaokulda başarılı olan öğrencilerimizin çoğu fen lisesini okumak için aileleriyle birlikte gidiyorlardı. Bu programla 68 kişilik kontenjan açıldı. 1. olarak okulumuza giren öğrencimiz 500 üzerinden 485 puan aldı. Artık göç vermek istemiyoruz. 40’a yakın öğrenci dışarıdan buraya geleceğini de belirtmeliyim. Bundan sonra eski başarıların devamı gelecek ve bu öğrenciler Doğanhisar’ın dışarıya bakan yüzü olacaklar. Bu işin teminatları Allah’ın izniyle bizleriz”  diye konuştu.

BAŞKAN KOÇ: GÖREVE HAZIRIZ

Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, İmam Hatip Fen Lisesi’nin başarısının devamını sağlamak adına çalışacaklarını dile getirerek, Eskiden ilçemizden bu okuldan çıkan bir öğrenci önemli işleri imza atar, açıkta kalmazdı. Çünkü okulumuz her branşta başarı sağlıyordu. Bundan sonrada İmam Hatip Fen Lisesi olarak bu başarının devam etmesi adına çalışacağız. Bu yolda üstümüze düşen her türlü göreve hazırız. Okulun temelinden bu güne emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Prof. Dr. Babaoğlu’da ayrı bir şekilde hizmetlerinden dolayı minnettarız” dedi.

 “YENİ BİNALARLA BAŞARIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Programda açılış konuşmasını ise Doğanhisar İmam Hatip Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Gündüz yaptı. Müdür Gündüz, 3 ayrı sevinci yaşadıklarını dile getirerek, “Okulumuz 1967 yılında açıldı. Bu tarihten sonra okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz toplanarak burada hasret gideriyorlar. 50 yıldır yaptığımız bu etkinliğimizi geleneksel hale getirdiğimiz için mutluyuz. Diğer yandan bu yıl 25. si düzenlenen geleneksel pilav yemeği programımız, okulumuzun fen lisesi programına dahil olması, 200 kişilik pansiyon binası ve 24 derslik okul binası yapılması nedeniyle sevinçlerimiz üst üste geldi. Programlarımız gelecek yıllar da Allah’ın izniyle devam edecek. Okulumuzun başarısı devam ediyor, yeni binalarla birlikte başarımızın artacağına inanıyorum. Geçmişte burada okumuş olan öğrencilerimiz bugün bir aradalar. Öğrencilerimiz arasında ülkemizin yönetiminde görev alan kıymetli insanlarda bulunuyor. Buraya gelen öğrencilerimizde bu insanlarımızı gelecek hayatları için örnek alabilirler” diye konuştu.

1967 yılında açılan Doğanhisar İmam Hatip Fen Lisesi ilk müdürü Salim Kıraç, okulun geride kalan 50 yıllık gelişimini yakından takip ettiğini belirtti. Kıraç, okulun çok önemli bir eğitim yuvası olduğunu vurgulayarak bu başarının gelecek yıllar için  ilham olacağını sözlerine ekledi.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri