50 milyon dolarlık elmastan ses yok!

Brüksel Havalimanı'nda 8 soyguncunun 5 dakika içerisinde film sahnelerini andıran 5 dakikalık soygunda içinde yaklaşık 50 milyon dolar değerinde işlenmemiş elmas bulunan bavulla kayıplara karışması ardından en küçük ipucuna dahi ulaşılamadı.

Avrupa medyası Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda, önceki akşam gerçekleştirilen soygun ve ayrıntılarına geniş yer verdi. Üzerlerinde Belçika polis kıyafetleri bulunan 8 soyguncu polis arabasına benzeyen iki siyah limuzinden de polis elbiseli, makineli tüfekli ve maskeli 4'er kişilik iki grup halinde indi. Yüzleri tanınmayacak biçimde kapalı soyguncular güvenlik bariyerini aşıp pistte bulunan İsviçreli özel bir yolcu uçağına yaklaştıktan sonra kargo kapısını açtı. Bu kişilerin soyguncu olduğu, uçağa yanaşıp elmas paketlerini istemesi ile ortaya çıktı. Elmasları uçağa yükleyen güvenlik görevlileri, 120 paket elması soygunculara teslim etmek zorunda kaldı. Limuzinler havalimanından büyük bir hızla ayrıldı. Sadece 5 dakika süren soygun sırasında hiç ateş edilmedi. Uçaktaki yolcular da soygunun farkına varmadı.

Soygunun ortaya çıkması üzerine Zürih'e gitmesi gereken Helvetic Havayollarına ait uçağın kalkışına izin verilmedi. Soygunun bugüne kadar gerçekleştirilenlerin en büyüklerinden biri olduğu ifade edildi.

Savcılık Sözcüsü Ine Wan Wymersch, soyguncuların kimliği hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını, soygunun en ince detayına kadar planlandığını bildirirken bu yüklemenin yapılacağını yakından bilen kişilerin bulunduğunun değerlendirildiğini açıkladı.

Soyguncuların kullandığı araçlardan biri havaalanı yakınlarında ateşe verilmiş halde bulundu.
Brüksel'de 2002 yılında da havalimanında 1,5 milyon euro değerinde elmas çalınmıştı. Liman kenti Anvers, dünyada elmas ticaretinin merkezi olarak görülüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri