"50 Havaalanı İçinde Neden Nevşehir Ve Samsun Özelleşiyor"

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, sendika olarak havaalanlarının satış veya kiralama yoluyla özelleştirmesine karşı olduklarını söyledi. Cankesen, son olarak Samsun ve Nevşehir havaalanları...

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, sendika olarak havaalanlarının satış veya kiralama yoluyla özelleştirmesine karşı olduklarını söyledi.

Cankesen, son olarak Samsun ve Nevşehir havaalanları için özelleştirme ihalesine çıkılma çalışmaları yapıldığını hatırlatarak, "Buradan sormak lazım, 50 tane havalimanı içerisinde neden Nevşehir, neden Samsun. Kurumlarda son yıllarda yaşanan ve bir siyasi proje olan özelleştirme uygulamaları sonucunda çalışanların yaşadıkları mağduriyetleri de göz önüne alacak olursak; özelleştirmenin insan onuruna aykırı bir durum oluşturduğunu, insanları huzursuzlaştırdığını ve parçalanmış aileler yaratarak toplumda bir kaos ortamı oluşturduğunu geçmişten beri gözlemledik ve bugünde tecrübelerimize dayanarak özelleştirmenin Nevşehir ve Samsun gibi havalimanlarını kapsamasının bir fayda yaratmayacağı inancı ile buralarda yapılacak özelleştirme uygulamalarına karşı olduğumuzu buradan belirtmek isteriz. Özelleştirmenin her türlüsüne hem kişi, hem kurum, hem de vicdan olarak karşıyız.” dedi.

Nevşehir Havaalanı'nın özelleştirmesine karşı her kesimin elinden geleni yapması gerektiğini belirten Cankesen, “ Yetkili sendika olarak biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama Nevşehir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın da çalışması gerekir. Her kesimin duyarlı olmasını, özelleştirmenin olmamasını istiyoruz” diye konuştu.

ÖNCE İNSAN DİYOR, ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI ÇIKIYORUZ

Hükümetin Nevşehir Havaalanı'nın özelleştirme çalışmaları yapması üzerine Nevşehir’e gelen Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve beraberindeki heyet üyeleri Nevşehir Kapadokya Havaalanında basın açıklaması yaptı.

Ulaştırma Memur-Sen olarak çalışanlarına karşı taşıdığı sorumluluk gereği demiryolları ve havalimanları başta olmak üzere çalışanların geleceğini olumsuz etkileyecek her türlü özelleştirmeye karşı bir duruş sergilediklerini anlatan Cankesen, “ Sendikamız kuruluşundan bu güne kadar “önce insan” diyerek hizmet etmiştir. Bundan sonra da insana hizmetin en yüce değer olduğunu unutmadan hizmet edecektir. Bizler kurumlarımızın daha iyi şartlarda hizmet vermesini, hantal yapısının daha dinamik bir yapıya kavuşturulmasını elbette savunacağız. Ancak bunu söylerken özelleştirme bayraktarlığı yapmadık, yapmayacağız. Çalışanların kazanımları adına da elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz. Özelleştirme kelimesinin tarihimizde çok kötü hatıralar bırakarak yaşandığı (Tekel, Telekom, Bankalar, Petrol ofisi vb.) bir ülkede hayatımızı devam ettiriyoruz. Son Tekel işçileri eylemi ve tekel özelleştirmesi günlerce hatta aylarca TV ekranlarından tüm halkımız tarafından üzüntü içerisinde izlendi. Özelleştirme dendiği zaman kamuda çalışanlar tarafından ilk olarak hissedilen duygu nedir sorusuna verilecek cevap ise; işimi kaybedecek miyim, yerimden yurdumdan olacak, çoluk çocuğumdan ayrı yaşamak durumunda kalacak mıyım, gibi kaygılardır. Bu korkulu endişeli bekleyiş, çalışanlar için iş ve sosyal yaşamlarında büyük huzursuzluklar yaşamalarına neden olmaktadır. Psikolojik rahatsızlıklar, Cinnet geçirmeler, boşanmalar neticesinde aile bütünlüğünün bozulması vs. birçok olumsuzluklar çalışanları ve ailelerinin hayatlarını da olumsuz etkilemektedir” diye konuştu.

SORULARA CEVAP BEKLİYORUZ

50 tane havalimanı içerisinde neden Nevşehir neden Samsun diye soran Cankesen “Bu illerde özelleştirme uygulamaları neticesinde çalışanlar huzursuzluk yaşarken bölgenin siyasetçileri ve STK'ları neden sessiz. Kurum neden halen burada çalışanların akıbeti hakkında bir açıklama yapmamıştır. Ve son olarak ta sormak lazım Havalimanlarında madem kar amacı güdülerek ihaleye çıkılıyorsa, Yeni havalimanları yapılırken kar zarar ilişkisi araştırılarak mı yapılıyor. Bu sorulara cevap aramak bir sivil toplum örgütü olarak çalışanlar adına en doğal hakkımızdır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri