50 bin fidan ile 15 Temmuz Şehitler Ormanı kuruldu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen hükümlülerce yaklaşık 50 bin adet fidanın dikimine başlandı.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü sahasında bugün gerçekleştirilen törende konuşma yapan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan,  "15 Temmuz Şehitleri"nin  yüce hatırasını yaşatmak, hükümlülerin topluma yararlı işlerde çalıştırılmaları, yeniden suç işlemelerini engelleyici tedbirlerin alınması ve orman alanlarının arttırılmasını  amaçladıklarını  vurgulayarak, "Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü yer tahsis etmek suretiyle Konya Orman Bölge Müdürlüğü de dikilecek fidanları temin etmek ve zaman içerisinde bakımını yapmak üzere ‘15 Temmuz Şehitler Ormanı’nın kuruluşuna çok ciddi katkılar verdiler” dedi.

Sabahtan öğlene kadar 45 öğleden sonra da 45 yükümlü çalıştırmak üzere 50 bin ağacın dikimini gerçekleştireceğine değinen Başsavcı Tezcan “Bizler açısından mutluluk verici bir olay. Ülkemizin ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarına katkı sağlayacak bu proje ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılması kararı verilen hükümlü ve yükümlülerin çalışma sürelerinin  yerine getirilmesini sağlamak, yükümlülerde milli ve manevi değerlerin pekiştirilerek sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uymalarını kolaylaştırmak istiyoruz.  Burayı ileride bölgesi ve çevresine faydalı bir eko-sistem alanı olarak göreceğiz. Bizden sonraki kuşaklar ve bu civarda oturanlarda bu faydalı faaliyetten istifade edecekler” şeklinde konuştu.

YEŞİL KONYA’YA KATKI

Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ise proje kapsamında rüzgâr erozyonu için uygun türler karaçam, mavi servi, iğde, yalancı akasya, badem, dişbudak, sofora, kızılçam, zerdali türlerinin dikileceğini ifade etti. Karacabey "Orman Bölge Müdürlüğü olarak projelendirip arazi hazırlığını tamamladığımız bu sahanın fidanlarının dikiminde görev alacak hükümlülerimizi bu faaliyetlerde değerlendirerek, hem daha yeşil bir Konya hedefimize katkı sağlamış, hem de bu faaliyete katılan vatandaşlarımıza orman ve çevre sevgisi aşılamış olacağız" diye konuştu. Kuraklık ve Erozyonla Mücadele Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Fatih Özdemir de,  söz konusu uygulamanın toplulaştırma arazilerine örnek teşkil etmesini, toprak yüzeyinin rüzgârdan korunarak kuraklıkla mücadele konusunda katkı sağlamasını amaçladıklarını ifade ederek, "Kuraklığın en şiddetli görüldüğü bölgemizde rüzgâr perdeleriyle toprağın muhafazasını sağlamayı ve araştırmalarda kullanılan arazilerin verimliliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Proje sahası, rüzgar erozyonunu önlemek amacıyla 2016 ağaçlandırma programına alınmıştır. Amaç tarım arazilerini ve ürün kalitesini olumsuz etkileyen rüzgâr erozyonunu önlemektir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri