5 Yük Hayvanında 108 Adet Av Tüfeği Ve 1475 Adet Av Tüfeği Fişeği Ele Geçirildi

Türkiye - Suriye hududunda bir şahıs yakalandı, bölgede yapılan aramada, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet şarjör ve 18 adet piyade tüfeği mermisi ele geçirildi. Ayrıca Yüksekova’da kaçakçılara ait 5 yük hayvanı üzerinde,...

Türkiye - Suriye hududunda bir şahıs yakalandı, bölgede yapılan aramada, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet şarjör ve 18 adet piyade tüfeği mermisi ele geçirildi. Ayrıca Yüksekova’da kaçakçılara ait 5 yük hayvanı üzerinde, 108 adet av tüfeği ve 1475 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı bilgilendirmede dün (27 Akim) saat 21.50 sıralarında yaşanan olaya ilişkin şunlar aktarıldı:

“Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı (Kilis) İnanlı Hudut Karakol sorumluluk sahasında, gözetleme faaliyetleri esnasında, Suriye'den Türkiye'ye doğru hududu yasadışı yollardan geçmeye çalışan bir şahıs tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, bölgede görevli hudut unsurlarımız tarafından, şahsa ‘dur’ ikazında bulunulmuş, şahsın ikaza uymaması üzerine ikaz ateşi açılmıştır. Açılan ikaz ateşine uyan şahıs olay yerinde yakalanmıştır. Hudut unsurlarımız tarafından bölgede yapılan aramada, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet şarjör ve 18 adet piyade tüfeği mermisi ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıs ve ele geçirilen silah-mühimmat, Kilis İl Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir.”

“108 ADET AV TÜFEĞİ VE 1475 ADET AV TÜFEĞİ FİŞEĞİ ELE GEÇİRİLDİ”

Yine aynı gün Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 7. Hudut Alayı (Yüksekova) Meydan Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Türkiye'den İran'a geçmeye çalışan, beraberinde 10 yük hayvanı bulunan üç kişilik kaçakçı grup tespit edilmesi üzerine yaşananlara ilişkin şu bilgi paylaşıldı:

“Tespit edilen bu durum üzerine, bölgede görevli hudut unsurlarımız tarafından kaçakçı gruba ‘dur’ ikazında bulunulmuştur. ‘Dur’ ikazına uymayan söz konusu şahıslar, arazinin meyilli ve havanın karanlık olmasından faydalanarak ve hayvanların bir kısmını bölgede bırakarak, Türkiye'ye doğru geri kaçmıştır. Bilahare hudut unsurlarımız tarafından kaçakçıların bölgede bıraktığı beş yük hayvanı üzerinde, 108 adet av tüfeği ve 1475 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen kaçak silah- mühimmat ve yük hayvanları, Yüksekova Ovaiçi Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri